Nieuws

Vaatje cranberry?s brengt 1.400 euro op


VLIELAND - Vrijdag 14 september werd traditiegetrouw het eerste vaatje cranberry?s geveild. De opbrengst was 1400 euro, dit gaat naar de Stichting Tekenbeetziekten. De organisatie was in handen van De Vlielandse Cranberry Company.

Leerlingen van klas 1 van de eilander VMBO hebben de cranberry’s donderdag bijeen geplukt. Maar het bleef niet alleen bij het vaatje bessen, in de school werden ook nog cranberry koekjes gebakken. Ook deze lekkere koeken moesten tijdens de veiling verkocht worden.

Vrijdagmiddag was het zover, bij hotel Zeezicht waren heel wat eilanders en gasten aanwezig. Als eerste werd een schilderij geveild van Anja de Groot. De veilingmeester, Jeroen Vos zag kans om het schilderwerk aan de man te brengen voor 150 euro. ‘Drijfhout’ speelde een heus cranberrylied.

In het vaatje zaten 20 kilo bessen en er was al een openingsbod van de familie Pelt van de biologische winkel op de jachthaven van 250 euro. De veilingmeester hield de gang er behoorlijk in en uiteindelijk ging het vaatje bessen weg voor 1.400 euro. Eigenaar werd Smeding, Groenten en Fruit St. Annaparochie.

Dit mooie bedrag kon aangevuld worden met de opbrengst van de cranberrykoeken en de verkoop van zakjes cranberry’s en het verkochte schilderij, zodat in totaal 1.830 euro aan de Stichting Tekenbeetziekten kon worden geschonken. De heer Ton Postma, die namens de Stichting aanwezig was nam in dank het bedrag aan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda