Nieuws

Twee ton extra voor Harlingen Sail

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Projectbureau A7/Westergo geeft ? 200.000 subsidie aan de Tall Ships Races Harlingen. Deze bijdrage komt bovenop het al toegezegde bedrag. Dat meldt provincie Frysl?n in een persbericht.

Harlingen organiseert de Tall Ships Races 2014. De Friese zeehaven is de startplek voor de grote schepen. “Een prachtig evenement dat veel toeristen naar Fryslân zal trekken”, schrijft provincie Fryslân in een persbericht.

Op de schepen kunnen 1500 jongeren een stageplek krijgen. Ze kunnen kennismaken met de maritieme sector. De jonge scheepslui mogen ervaring opdoen met duurzaamheid, bedrijvigheid en marketing en promotie. “Een unieke kans voor Fryslân en daarom geeft de provincie een extra € 200.000.” Die bijdrage komt bovenop het al toegezegde bedrag, aldus de provincie. “De komst van de schepen is mooie promotie voor de stad en de provincie. Harlingen Sail past prima in de Fan Fryslân campagne. Die campagne zet de provincie neer als aantrekkelijke provincie om te wonen, te werken en te recreëren.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda