Nieuws

Twee kluizen gestolen bij Route 66


HARLINGEN ? In de nacht van zondag op maandag zijn er twee kluizen gestolen bij Muziek Caf? Route 66 op de Voorstraat. In de kluizen lag onder andere een hoeveelheid aan kleingeld dat verdiend was tijdens de Visse-rijdagen en niet naar de bank gebracht kon worden en de weekomzet van het caf?. Ook de fooienpot van het personeel is meegenomen. De schade bedraagt 5.000 euro. Eigenaar Ren? Rijksen baalt behoorlijk van de situatie. ?Als je net een caf? begint kun je dit echt niet gebruiken.?

De daders zijn binnen gekomen door met een speciale pen de deur van het café te openen. Maandagmorgen kwam de recherche langs om sporenonderzoek te verrichten. Rijksen: “Waarschijnlijk is het rond 4.00 uur gebeurd. Om 2.15 uur waren er nog mensen en was er niets aan de hand. Er wordt nu geprobeerd om camerabeelden te verzamelen uit de stad, misschien dat daar iets op te zien is.”

Op de woensdagnacht van de Visserijdagen was Rijksen ook al de dupe van diefstal. Toen werden bij zijn andere café, ’t Skûtsje, een dvd-recorder en een mengtafel gestolen. Rijksen sprak toen de hoop uit dat de dieven misschien tot inkeer zouden komen en de harde schijf met opnamen van de bluesband die er die avond gespeeld had, terug zouden brengen. Maar daar heeft hij niets meer over gehoord.

Het pennetje dat gebruikt is om binnen te komen is gevonden in de zaak. “Misschien is dat door de haast gebeurd, want ik snap niet dat je zoiets achterlaat”, aldus Rijksen. De eigenaar denkt dat de kans dat de daders gepakt worden erg klein is. “Of het moet zo zijn dat ze iemand aanhouden die op dezelfde manier inbreekt en de link leggen met deze inbraak, of de kluizen worden gevonden en onderzoek levert vervolgens nog iets op. Je hoort vaak dat kluizen worden weggegooid.” Mensen die iets gezien hebben kunnen zich melden bij het café of contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

|Doorsturen

BuienradarAgenda