Nieuws

Stichting Visserijdagen wil Visserijhuwelijk in 2013

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Met een stoomtrein op het station Harlingen arriveren, vervolgens ?ja? zeggen tegen je geliefde tijdens de opening van de Visserijdagen. De Stichting Visserijdagen Harlingen is op zoek naar een toekomstig bruidspaar voor deze bijzondere trouwceremonie. Tijdens de opening in 2013 wil de organisatie van het Harlinger evenement namelijk het podium over de Kleine Voorstraat benutten als unieke trouwlocatie. Sponsors worden aangetrokken om er voor te zorgen dat deze ?mooiste dag van je leven? bijna kosteloos verloopt.

Hoewel de Visserijdagen van 2012 nog moeten plaatsvinden, is de opening van 2013 al enige maanden in voorbereiding bij het comité. “Wij treden nu al met het idee naar buiten, omdat de voorbereidingen van een huwelijk maanden van tevoren beginnen. Als we de Visserijdagen van dit jaar afwachten, zijn we misschien te laat”, motiveren Johan Dijkstra en Sonja de Groot van het comité Visserijdagen.

Voor aanstaande bruidsparen kan dit het zeer aantrekkelijk zijn om op de openingsdag van de Visserijdagen het jawoord ten overstaan van een groot publiek te geven. “Het gaat namelijk ook om een gesponsord huwelijk. Veel Harlinger ondernemers ondersteunen enthousiast ons initiatief door alle trouwbenodigdheden beschikbaar te stellen. Ook de gemeente Harlingen staat open voor dit evenement en staat ons podium als trouwlocatie toe.”

Johan Dijkstra kwam op de proppen met de ludieke trouwerij. “Het is een afwijking van mij, ik heb wel meer gekke ideeën. Dit is een variant op de Jouster bruiloft, maar dat is fake. Wij willen een echte trouwerij. Je bent altijd bezig om te bedenken hoe je de Visserijdagen goed op de kaart kunt zetten. Sponsors schrikken in eerste instantie maar vinden het vervolgens geweldig.”

Wat betreft de sponsors wil Dijkstra wel een tipje van de sluier oplichten. De bruidsjurk zal komen van de enige bruidszaak in Harlingen Wizard’s Wedding Wonderland, het pak wordt verzorgd door ’t Heertje. Indien er sprake is van een lesbisch of homo-echtpaar wordt er een andere oplossing gezocht. “Wij staan overal voor open”, aldus Dijkstra. Men heeft al een locatie voor het feest op het oog, echter deze hangt ook samen met de grootte van de groep genodigden.

Het vele regelwerk wordt het bruidspaar en comité uit handen genomen door weddingplanner Soraya Weddings uit Harlingen. Ook heeft het comité het plan opgevat een stoomtrein naar Harlingen te laten komen. “Daarmee wordt het bruidspaar naar Harlingen gebracht, wie wil dat nou niet!” Als trouwambtenaar wordt mogelijk Imca Marina naar de havenstad gehaald en trouwfotograaf zal zijn Dorus Breidenbach. De locatie voor de huwelijksnacht blijft nog een verrassing. “En we kunnen alvast verklappen dat er een kleine huwelijksreis aan vast zit. De hele basis wordt betaald en het bruidspaar heeft zelf natuurlijk ook inbreng.”

Het idee was nog maar net geboren en er werd gelijk al gereageerd. “Ja, er heeft zich al een aantal belangstellende gemeld. Binnen het comité werd gezegd dat we gelijk wel konden beginnen. Maar we moeten dit goed in elkaar zetten”, legt Dijkstra uit. De organisatie is ook op zoek naar sponsors die het publiek rond het podium van lekkernijen wil voorzien, zoals gebruikelijk op een bruiloft. “Dan doel ik op zoute haring of een Beerenburgje.”

Criteria
Stellen met trouwplannen kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het Visserijdagen-huwelijk op 28 augustus 2013. Er gaat een selectieprocedure aan de uitverkiezing tot Visserijdagen-bruidspaar vooraf. Zo dient het stel minimaal uit één Harlinger te bestaan. Verder moeten de geliefden het leuk vinden om omringd te worden door een groot publiek. Ze moeten enthousiasme uitstralen, aangezien de verwachting is dat het speciale huwelijk veel media-aandacht trekt. Vanzelfsprekend moet er sprake zijn van serieuze trouwplannen.

Bruidsparen in spe kunnen zich aanmelden door een brief te schrijven met namen en adresgegevens, alsook een motivatie waarom men zich aanmeldt. De brief kan naar Stichting Visserijdagen Harlingen, Postbus 132, 8860 AC Harlingen en zal zeer vertrouwelijk worden behandeld. Vermeld daarom op de enveloppe visserijhuwelijk. Eventueel kan nadere telefonische informatie worden verstrekt door: Sonja de Groot tel. 06-20204120 en Johan Dijkstra tel. 06-37323676.

|Doorsturen

BuienradarAgenda