Nieuws

Stichting Sport Promotie Harlingen zoekt bestuurders

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na pakweg dertien jaar stopt het bestuur van Stichting Sport Promotie Harlingen. ?We hebben niet de leeftijd om het nog een aantal jaren te trekken?, zegt voorzitter Gerben Boksma. Het vijfkoppige bestuur is op zoek naar nieuwe, jonge bestuursleden.

Het huidige bestuur bestaat uit Gerben Boskma, Jelle Takema, Sjoerd de Jong, Henk Metz en Geertje Broekstra-Galema. Zij hebben sinds de oprichting in 1999 de stichting bestuurd en jaarlijks diverse sportevementen voor de jeugd van de gemeente Harlingen georganiseerd.

De huidige bestuursleden vinden het van belang dat de stichting blijft bestaan. “Het is belangrijk dat jongeren met sport in aanraking komen”, zegt Gerben Boskma. De huidige bestuursleden willen hun werk daarom overdragen aan een jonger bestuur. Zij willen hun werk goed overdragen aan de opvolgers en hen goed inwerken en begeleiden.

Stichting Sport Promotie Harlingen zet zich in om de basisschooljeugd enthousiast te maken voor sporten en bewegen. Daartoe organiseert de stichting sportevenementen, in samenwerking met de plaatselijke sportverenigingen en het basisonderwijs. Zij ontvangt daarvoor structureel jaarlijks een subsidie van de gemeente Harlingen. Jaarlijks staan er verschillende projecten op de agenda, zoals het voetbalkampioenschap voor basisscholen uit de gemeente Harlingen.

De stichting zoekt (sportieve) mensen die het leuk vinden om in het bestuur te komen en actief mee te gaan doen. Zij kunnen contact opnemen met Gerben Boskma via 0517-414321 of 06-22930719.

|Doorsturen

BuienradarAgenda