Nieuws

Stevige blues op dertiende bluesnight

Door Jeroen Pietersma
MIDLUM ? Zaterdagavond was de Spil in Midlum afgeladen. De dertiende Bluesnight was uitverkocht en het werd ??n groot feest. Bluesliefhebbers en organisatoren kunnen terugkijken op een muzikale maar vooral fijne avond.

Afgelopen weken was er bijna geen ontkomen aan. Iedereen heeft het kunnen weten dat er weer een avond met bluesmuziek werd georganiseerd door de mannen uit Midlum. De keuze was dit keer gevallen op de ‘Greyhound Bluesband’ en de ‘Veldman Brothers’.  Keurig op tijd begonnen de Greyhound jongens aan hun set. Een lekker geluid vulde de zaal, stevige blues en gevarieerd klinkend doordat de twee gitaristen elkaar solistisch leuk tegenspel gaven. Toch nog voor de helft een Friese band en dus konden ze in Midlum ook een beetje trots zijn op de ‘eigen’ inbreng. 

 

De Veldman Brothers wisten binnen het half uur hun apparatuur op te bouwen (snel het drumstel en de versterkers omwisselen) zodat de avond niet nodeloos langdurig werd onderbroken. Voor het publiek een mooie gelegenheid om een pilsje te halen, buiten een sigaretje te paffen of een overheerlijk gehaktbal te scoren bij het eettentje. Het lijkt eigenlijk wel een soort traditie dat er altijd een band is in Midlum met een Hammond orgel. Het is niet een voorwaarde voor de blues maar het klinkt wel bliksems lekker, zeker als hij zo goed bespeeld wordt door de toetsenist/zanger/mondharp-speler Bennie Veldman. Aangezien het gaat om de ‘broertjes’ Veldman vinden we op gitaar en zang Gerrit Veldman die een goed gitaar geluid had via zijn legendarische VOX versterker. Was het geluid in het begin van de avond in handen van Vogelaar Audio met Vogelaar himself aan de regelaars, de knoppen werden in de tweede helft bediend door de geluidsman van de band zélf en dat was minstens zo goed. Ook deze keer weer een volle bak en totaal uitverkocht. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda