Nieuws

Slapen in Reddingscapsule de Saljoet

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het lijkt op een drijvende ufo, maar de oranje blikvanger in de Zuiderhaven is een reddingscapsule. De Saljoet hing een paar jaar geleden nog aan een boorplatform in de?Noordzee. De capsule is uitgerust met een sterke scheepsmotor, een sprinklerinstallatie?en een eigen zuurstofvoorziening. Bij calamiteiten pasten er 28 personen in die zo een veilig heenkomen hadden.

Twee ondernemende Friezen hebben de reddingscapsule eind 2008 uit Amsterdam naar Friesland laten overkomen. De capsule is compleet gestript en smaakvol vertimmerd. Het resultaat is een uniek, drijvend, super-de-luxe één-suite-hotel. Sinds enige tijd kan men De Saljoet dan ook huren voor een bijzondere overnachting op locatie. Saljoet is trouwens een naam voor een Russisch ruimtestation. De Saljoet is uitgerust met een riant tweepersoonsbed, televisie, toilet stromend water en natuurlijk een heerlijke warme kachel.

De Saljoet ligt in de Zuiderhaven en lag eerder in Leeuwarden en Groningen. De bijzondere overnachtingsplek is eigendom van Slaapschepen.nl uit Franeker. Dit bedrijf zorgt voor overnachtingsplekken op charterschepen in het hele land.

|Doorsturen

BuienradarAgenda