Nieuws

Scelling Koan nieuw bier van Terschelling

Door Jeroen Pietersma
TERSCHELLING - Jolle Dijkstra van Terschellinger Bieren uit Baaiduinen heeft het afgelopen jaar een nieuw speciaal bier ontwikkeld voor het eiland Terschelling. Doel hiervan is om op het eiland een bier te kunnen presenteren met daarin verwerkt het graan van het eiland.

Terschellinger Bieren probeert de ingrediënten voor haar bier zoveel mogelijk van het eiland te betrekken. Vanaf 2013 wordt brouwgerst voor Scelling Koan op duurzame wijze op verschillende locaties verbouwd. Zo stelt Staatsbosbeheer een deel van het Geitenpark beschikbaar en zelfpluktuin Groenhof gelegen aan de hoofdweg tussen Hoorn en Oosterend een flinke akker voor de teelt van brouwgerst voor het Scelling Bier. De Terschellinger dorsvereniging ‘Helpt Elkander’ helpt bij het ploegen, eggen, zaaien en oogsten van de brouwgerst.
Het ligt in de bedoeling dat het nieuwe bier Scelling Koan zal worden gepresenteerd op 9 maart 2013 tijdens het eerste Lentebierenfestival in de Harmonie te Leeuwarden. Het is een okerkleurig bier, zacht in de mond, fruitig, met pittige nasmaak. Het alcohol percentage is 6%. Veertien proefflesjes zijn het afgelopen jaar door kenners op het eiland zeer enthousiast ontvangen. Het nieuwe bier komt in dit voorjaar dan ook echt op de markt. Meer info op www.terschellinger-bieren.com.

|Doorsturen

BuienradarAgenda