Nieuws

Pension Veldzigt wil uitbreiden

Door Jeroen Pietersma
WIJNALDUM ? Pension Veldzigt wil zijn accommodatie uitbreiden zodat het voor nog eens veertig personen onderdak kan bieden. Daarmee wordt de accommodatie aan de Haulewei twee keer zo groot. ?We willen inspelen op de toekomst?, zegt eigenaar Tjapko Smit. ?Je ziet steeds meer dat recreatieparken buitenlands verblijf afkaatsen en wij zijn daar juist in gespecialiseerd.?

“Steeds meer bedrijven nemen buitenlandse medewerkers in dienst. Wij zijn al een hele tijd bezig om hierop in te spelen, maar het is een minne tijd om te investeren”, vertelt Tjapko. Maar het pension moet vaak nee verkopen en geeft het plan dus een goede kans van slagen. “Daarbij staan we goed bekend in de regio.”

Voor de uitbreiding is het nodig dat het pension de buren uitkoopt. “De buren zijn inmiddels op de hoogte en worden betrokken in het project”, zegt Tjapko. “We willen er bungalowhuisjes bij bouwen zodat mensen privacy hebben.” Het college is positief over de plannen van het pension en besloot deze week in principe medewerking te verlenen aan de plannen en het plan voor een principe-uitspraak voor te leggen aan de gemeenteraad.

|Doorsturen

BuienradarAgenda