Nieuws

Oranjewoud: ?Deka en Aldi op Hermes leidt tot verkeersproblemen?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Als de Aldi en de Deka naar het Hermesterrein verhuizen, leidt dat - met de bestaande infrastructuur - tot verkeersproblemen. Tot die conclusie komt advies- en ingenieursbureau Oranjewoud, na verkeersonderzoek in opdracht van de gemeente Harlingen.

Volgens Oranjewoud zal de verhuizing van de supermarkten naar het Hermesterrein leiden tot overlast op het kruispunt Industrieweg ? Kanaalweg. “De geplande ontwikkeling van de supermarkten gaat leiden tot een verslechterende verkeersafwikkeling tot onder het gewenste kwaliteitsniveau op de T?kruising”, aldus Oranjewoud.

Het ingenieursbureau merkt hierbij op dat er tijdens het onderzoek enkele aannames zijn gedaan. Voor een beter beeld zijn mogelijk meer meetgegevens nodig. Verder kan een aanpassing van de kruising mogelijk leiden tot een oplossing van de verkeersproblemen, evenals aanpassing van rijroutes en de bediening van brugopeningen.

De gemeenteraad praat morgen over de mogelijke verhuizing van de Aldi en Deka naar het Hermesterrein (hoek Industrieweg - Sibadaweg).

|Doorsturen

BuienradarAgenda