Nieuws

Open dag Sint Micha?lschool

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande maandag zet de Sint Micha?lschool aan de Schritsen haar deuren open voor belangstellenden. Ook het lokaal aan de Lanen is open voor publiek. Het is de bedoeling dat de bezoekers een school in bedrijf zien op een ?gewone? doordeweekse dag, zodat iedereen kan zien op welke manier de kinderen van de Sint Micha?lschool hun dagen doorbrengen.

De Sint Michaëlschool is niet een school voor katholieke kinderen, maar een school die werkt vanuit een katholieke grondslag. Dit betekent in praktijk dat er gewerkt wordt vanuit zeven hoofdregels, waarbij respect voor elkaar de rode draad is. Iedereen die de grondslag onderschrijft is welkom. De Sint Michaëlschool is een van de 29 scholen die vallen onder het bestuur van de Bisschop Möller Stichting. Terwijl er bij veel schoolbesturen in Friesland sprake is van krimp, groeit de Bisschop Möller Stichting nog steeds. Misschien vanwege het feit dat alle 29 scholen ‘groen’ zijn, dus volgens de inspectie voldoende kwaliteit bieden.
De Sint Michaëlschool is een school waar rust en regelmaat belangrijke uitgangspunten zijn. “Immers door het creëren van rust in deze jachtige samenleving kun je een evenwichtig en veilig leer- en leefklimaat bieden, waarin kinderen zich veilig voelen”, aldus de school. Naast het leren van de kinderen vindt het team ook het aanbieden van creativiteit en cultuur belangrijk. Het Cultureel Netwerk van de school biedt al vele jaren een scala aan activiteiten. Voor belangstellenden is de school open op maandag van 9.00 tot 11.45 en van 13.15 tot 15.30 uuur. Ook ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur houdt de school open huis.

|Doorsturen