Nieuws

Officieel afscheid Harlinger duikploeg

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdagavond moest noodgedwongen afscheid worden genomen van de duikers van brandweer Harlingen. Door bezuinigingen bij de regionale brandweer is het duiken per 1 november jongstleden niet meer inzetbaar.

Er blijven uiteindelijk voor geheel Friesland maar twee duikteams over, in Leeuwarden en in Sneek. Teamleider Siemen Scheffer vertelde het ontzettend spijtig te vinden dat het zo gelopen is en dat het behoorlijk wat emoties heeft teweeggebracht binnen de Harlinger brandweer. Ook commandant Dirk de Vries ging hier uitvoerig op in. Burgemeester Paul Scheffer benadrukte dat er van alles aan te hebben gedaan om het duiken voor Harlingen te redden, maar helaas het was vechten tegen de bierkaai. Door alle drie de heren werd grote waardering uitgesproken voor de duikers over hun houding, hun passie, hun geduld en hun inzet door de jaren heen. Over het enthousiaste oefenen om maar weer de duikminuten te halen, het realiseren van de diepteduik en het stroomduiken. Tot 1 november heeft de Harlinger duikploeg toch nog 16 keer moeten uitrukken voor een incident.

Op de foto het (niet meer actieve) duikteam van Harlingen. Bovenste rij vlnr: Rob van der Kooi en Hans Outhuyse. Onderste rij vlnr: Frans Attema, Gerrit de Boer en Eele Nauta. Op de foto ontbreken Jaring Plas (het duiken was een beetje zijn ‘kindje’ ) en Dirk Koning.

Zie ook: Brandweer Harlingen in het zonnetje.

|Doorsturen

BuienradarAgenda