Nieuws

Met tall ship Thalassa van Hamburg naar Harlingen


HARLINGEN ? Zondagmiddag om twee uur vertrokken twaalf jongeren per touringcar vanaf de Maritieme Academie naar Hamburg voor een zeiltocht op de Thalassa. De negen jongens en drie meisjes zullen tien dagen het reilen en zeilen op een dergelijk schip onder de knie proberen te krijgen. Het komt hierbij aan op samenwerking en discipline.

Directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie heette de meegekomen ouders en hun kinderen hartelijk welkom. Hij schetste het belang en de positieve ervaring die men hiermee op doet, door mee te doen aan deze reis. Hoewel er aan boord hard gewerkt moet worden, blijft er ook wel tijd over voor ontspanning. Ook attendeerde hij de aanwezigen op Harlingen Sail, van 3 tot en met 6 juli 2014, waar pakweg 3000 jongeren bij betrokken zijn. Vervolgens kreeg Nadine Pulles het woord. Zij zal de hele reis ten dienste staan van de jongeren. Ouders konden haar vragen stellen.

Het vertrek stond gepland voor maandagmorgen, vanuit Hamburg. Afhankelijk van de wind wordt er gevaren naar Noorwegen of Engeland. Er wordt dag en nacht gevaren en om en om wacht gelopen. En tot geruststelling van de ouders: “We hebben een zeer ervaren bemanning, die deze tochten regelmatig varen”, aldus Nadine.

De jongeren komen uit verschillende plaatsen in Friesland zoals Wommels, Zwaagwesteinde, Harkema, Vlieland, Harlingen en Schiermonnikoog. De diverse gemeenten melden deze jongens en meisjes aan; de kosten worden ook door hen gedragen. Uitgezwaaid door de ouders, met hier en daar een traan, vertrok de touringcar richting Hamburg. Op 28 augustus hoopt men in Harlingen weer voet aan wal te zetten.

|Doorsturen