Nieuws

Leerkracht Het Noorderlicht maakt debuut met prentenboek

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het eerste prentenboek van Maaike Poog uit Makkum, De Gouden Greep, is vorige week uitgekomen bij uitgeverij Free Musketeers. Maaike werkt als leerkracht op de Harlinger basisschool Het Noorderlicht en verzorgde zelf de tekst en illustraties van het boek.

Een school staat op instorten. De directeur krijgt een zak met geld van de burgemeester. Hij belt de aannemer en vraagt hem een nieuwe school te bouwen. “Maak er maar wat moois van!” roept hij enthousiast door de telefoon. En vanaf dat moment loopt de bouw van de nieuwe school volledig uit de hand. Gelukkig zijn de kinderen er ook nog. Dit is De Gouden Greep in een notendop.
De illustraties zijn opgezet met aquarelverf en gedetailleerd uitgewerkt met potlood. Op de illustraties zijn details verwerkt uit de directe omgeving van Maaike, het dorp Makkum, waar ze geboren en getogen is. Zo zie je bijvoorbeeld de Makkumer drumband (waar ze zelf lid van is) voorbijmarcheren, een hijskraan, een vlag die de Makkumers misschien vaag bekend voorkomt en speeltoestellen die in een totaal andere vorm op het schoolplein van de basisschool stonden, waar Maaike als kind met veel plezier speelde. Het prentenboek op A5 formaat ziet er mooi verzorgd uit en is te bestellen via www.freemusketeers.nl. Maaike Poog (1967) geeft op obs Het Noorderlicht les in groep 4. Daarnaast is zij actief als beeldend kunstenaar. In 2007 werd zij derde in een landelijke schilderwedstrijd. De Gouden Greep is haar eerste prentenboek.

|Doorsturen

BuienradarAgenda