Nieuws

Laatste expositie Atelier DV

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Kunstschilder Murk van Stralen exposeert tot en met 18 december in Atelier DV aan de Rommelhaven. Na deze datum sluit Atelier DV de deuren en gaat atelierhoudster Doet Velthuis van haar ?oude dag? genieten.

Murk heeft in zijn lange artistieke leven een geheel eigen bijdrage geleverd aan de surrealistische schilderkunst. Deze stroming, die in de eerste helft van de 20e eeuw onder invloed van de Franse schrijver en essayist André Breton opgang maakte, is nog steeds springlevend. Surrealisten proberen hun fantasie zoveel mogelijk de vrije loop te laten en stellen de door vrije associaties gekenmerkte bewustzijnstoestand van de droom centraal. Het eindresultaat kan zowel een abstracte als meer realistische vorm aannemen, zoals dit bij Murk het geval is.
Naast het werk van Murk is het handgevormde keramiek van Doet Velthuis nog te bewonderen. Wie al eens verlekkerd heeft staan kijken bij een van haar kunstwerken, doet er goed aan nog eens een kijkje te nemen in het atelier. De keramiste voelt er namelijk niets voor al haar werk naar haar woonkamer te verplaatsen; uitverkoop dus. Atelier DV is open op vrijdag- en zaterdagmiddag van twee tot vijf uur en op zondagmiddag van drie tot vijf uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda