Nieuws

Hotel Zeezicht zet videobeelden diefstal iPhone online


HARLINGEN ? Afgelopen weekend is een iPhone gestolen in Hotel Zeezicht. De iPhone lag achter de bar en is weggegrist. Er zijn videobeelden gemaakt van de diefstal en de eigenaresse heeft aangifte gedaan. De videobeelden zijn dinsdagmiddag door de eigenaresse online gezet. Onder het filmpje staat het bijschrift: ?Dhr. De Vries uit Kollumerzwaag zegt dat hij mijn telefoon niet heeft, wat denk jij?? Het filmpje is te bekijken via Youtube.

De politie heeft de beelden ook gekregen en heeft tevens een naam doorgekregen. “We zijn bezig met het onderzoek en we hebben een verdachte op het oog”, vertelt politiewoordvoerder Wouter de Vries. De identiteit van de verdachte wil hij niet bevestigen. De Vries vindt het kwalijk dat het hotel de beelden op internet geplaatst heeft, maar in principe is het hun eigen verantwoordelijkheid. “Het hotel moet er goed om denken wat ze doen, want het plaatsen van filmpjes op internet is privacy schendend.” Voor schending van de privacy van wetsovertreders gelden forse boetes.

Het filmpje werd dinsdagavond ook op Geenstijl gezet en ook de Telegraaf maakte een melding van het voorval en plaatste de beelden op de website. Op de website van Geenstijl wordt ten onrechte gezegd dat het zou gaan om een bezoeker van een feestje van weerman Piet Paulusma. Tessa Postma, eigenaresse van Hotel Zeezicht zegt woensdagmorgen weinig kwijt te willen over het voorval: “Ik wil in ieder geval kwijt dat Piet Paulusma hier niks mee te maken heeft.”

Op de vraag waarom het filmpje op internet geplaatst is terwijl de politie bezig is met een onderzoek zegt Tessa: “Er is toch geen onderzoek nodig? De beelden zijn duidelijk.” De telefoon is van de dochter van Tessa die uit voorzorg alles heeft moeten blokkeren. “Ze kan nergens meer bij en daar is ze erg boos om. Daarom heeft ze de beelden op internet gezet.” De telefoon is nog niet ingeleverd bij de politie. “We kunnen de telefoon traceren en weten dat het toestel inmiddels in bezit is van iemand in Wijdewormer. Het toestel is dus waarschijnlijk doorverkocht.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda