Nieuws

Historisch zeilschip Spes Mea vaart uit voor Oxfam Novib

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De antieke zeetjalk Spes Mea vertrekt morgen vanuit Harlingen voor een zeiltocht over de Waddenzee. Het is de eerste keer dit seizoen dat de Spes Mea uitvaart. Schipper Klaas Bosch bood deze tocht op zijn schip aan via mijnoxfamnovibactie.nl. Voor een speciaal tarief kon iedereeneen zich aanmelden; meer dan de helft van de opbrengst komt ten goede aan Padek, een partner van Oxfam Novib in Cambodja.

Klaas Bosch, schipper de Spes Mea, die in de zomer met gasten uitvaart over de Waddenzee, voelde zich aangesproken door het werk van Padek. Padek verstrekt leningen aan arme mensen om een bedrijf op te zetten. Gewone banken doen dat niet, omdat armen meestal geen onderpand hebben. Bosch, zelf ondernemer in hart en nieren: “Ik ben er van overtuigd dat mensen zelf het heft in handen moeten nemen om uit de armoede te raken. Organisaties als Padek geven mensen dat kleine steuntje in de rug dat nodig is om de wind te keren.”
Via de website van mijnoxfamnovibactie.nl werd Klaas Bosch online actievoerder voor Oxfam Novib en bood zijn schip aan voor een tocht over de Waddenzee. Al snel meldden veel belangstellenden zich aan en had hij zijn schip vol. En morgen is het zover. Rond 10 uur vaart zijn schip uit richting Terschelling. Klaas Bosch heeft er zin in en het weer lijkt prima te worden. “Het is leuk om te merken dat zoveel mensen positief op deze actie samen met Oxfam Novib reageren en ook collegaschippers van de Bruine Vloot uit Harlingen deze actie ondersteunen met donaties.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda