Nieuws

Hartstichting zoekt wijkhoofd in plan Zuid Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Van 15 tot en met 21 april 2012 is de collecteweek van de Hartstichting. Tijdens deze week vraagt de Hartstichting financi?le steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten. Met onderzoek kunnen hart- en vaatziekten sneller en beter opgespoord, behandeld of zelfs genezen worden. In Harlingen, Midlum en Wijnaldum zijn ongeveer 120 collectanten beschikbaar om de collecteweek tot een succes te maken. Deze collectanten worden ondersteund door een team van twaalf enthousiaste wijkhoofden.

In Plan Zuid zijn op dit moment voldoende collectanten maar een coördinerend wijkhoofd ontbreekt. Een wijkhoofd zorgt er voor dat in haar/zijn wijk circa tien collectanten de collecte kunnen lopen. De collectebussen worden verspreid en weer ingenomen en de opbrengst wordt geteld en naar de bank gebracht. Het wijkhoofd verwerkt alle gegevens in een gebruiksvriendelijk computerprogramma. Er zijn twee contactmomenten per jaar met de andere wijkhoofden. Natuurlijk krijgt een wijkhoofd met raad en daad ondersteuning van de contactpersoon in Harlingen. De hartstichting zoekt iemand met goede contactuele eigenschappen, die zich een aantal uren per jaar op deze manier wil inzetten. Wie helpt de Hartstichting om ook in Plan Zuid te kunnen collecteren?

Een op de drie Nederlanders overlijdt aan een hart- of vaatziekte. Er zijn 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Iedereen kent dan ook wel iemand die met deze ziekten te maken heeft. Met een aantal uren per jaar helpt u de Hartstichting met haar levensreddende werk. U kunt zich aanmelden via de plaatselijke contactpersoon van de Hartstichting, Jeannette Wouthuis-Klaassen: 0517-416427 of info@wouthuis.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda