Nieuws

Geslaagd zondagmiddagconcert van De Boegspetters

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zondagmiddag kwamen veel mensen naar de Doopsgezinde kerk van Harlingen om naar de Boegspetters te luisteren. De kerk was bijna uitverkocht.

Zij kwamen niet voor niets. Het koor gaf onder leiding van Anna Bonnema en Gert Jan Hoekstra een geweldige presentatie van hun repertoire ten gehore. Voor de pauze werden zeven wat rustige luisterliedjes gezongen die stuk voor stuk prachtig waren. Het nummer ‘Standing by’ met soliste Guusje Roos was heel mooi.? ?Na de koffiepauze werd een viertal liedjes gezongen waarvan weer één met Guusje ‘Stay with me till the morning’ met als klapstuk ‘Help’ van the Beatles waar veel power achter zat.?De akoestiek van de kerk versterkte het effect daarvan. Na een korte omkleedpauze verscheen tot ieders verrassing het koor in prachtige gospeljurken waarmee het , geheel in stijl, het lied ‘Tibie Paiom’ en hun allernieuwste lied ‘Cantus Inaequalis’ zong.
Het bekende lied ‘Adiemus’ klopte ook helemaal bij hun outfit en als hoogtepunt van de middag werd ‘Oh happy day’ uit de musical Sister-act ten gehore gebracht. Wat een vrolijkheid straalde daar van af. Helaas was de middag hiermee ten einde maar eerst kregen de medewerkers zoals de dirigente, pianist en soliste een bloemetje om hen te bedankten voor hun inzet om deze middag zo mooi te laten verlopen. Alle koorleden kregen een aardigheidje namelijk een foto van hun koor. Daarna kwam een toegift en dat werd ‘Oh Happy Day’ waarbij het publiek heel goed meezong en het dak er bijna afging.? ?Mochten er na dit concert nog dames enthousiast zijn geworden om ook mee te zingen met De Boegspetters dan zijn zij op de donderdagavonden om 19.30 uur van harte welkom bij de repetities in Het Vierkant in Harlingen.? ?

|Doorsturen

BuienradarAgenda