Nieuws

Frisian Yacht Club opent keuken aan Zuiderhaven

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Leden en gasten van de Frisian Yacht Club kunnen lunchen, brunchen en dineren in het clubgebouw. De soci?teit aan de Zuiderhaven heeft sinds kort een keuken - en een smakelijk menu.

De leidingen waren een kleine vijf jaar geleden, toen de Frisian Yacht Club van start ging in pakhuis ‘De Zon’, al aangelegd. En eind vorig jaar is er een bescheiden maar professionele keuken geplaatst. “Het was er nog niet van gekomen”, zegt voorzitter Guus Westra. “We maakten eerst gebruik van catering. Maar de gezelligheid van een keuken biedt veel meer toegevoegde waarde. Het pand is nu compleet.”

De keuken blijkt nu al een succes. Een lid van de club geeft vaarcursussen en kwam laatst met een groep Duitse cursisten dineren. Westra: “We kregen gisteren nog reacties uit Duitsland; dat ze het ontzettend leuk vonden.” En dat past weer in het plaatje van de Frisian Yacht Club (FYC). Het hoofddoel van de club is namelijk internationale contacten leggen - en houden.

Op het menu staat onder andere Soep Bloody Mary - een tomatensoep met wodka en chilipepers. “Dat is een succes”, zegt promotor Max Slof. “En niet voor beneden de 16 jaar.” De keuken werkt met verse producten. “Alles wat ’s avonds op het bord ligt, zwom ’s middags nog in zee of liep in een wei”, grapt Slof. Elke donderdagavond serveert de keuken mosselen en als afsluiter wordt een ‘Cup Seabreeze’ aanbevolen.

De Frisian Yacht Club viert in mei zijn vijfjarig jubileum. De Harlinger Courant staat in mei uitgebreid stil bij de afgelopen vijf jaar - en de toekomst van de Frisian Yacht Club.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda