Nieuws

Elfstedenijs in elf Friese restaurants

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Chefs van elf gerenommeerde restaurants in Friesland hebben op uitnodiging van uitgeverij De Bookmakers ieder een eigen ijsdessert samengesteld. In Harlingen presenteert Frish ?n Dish een speciaal ijsdessert.

“Als we niet op Elfstedenijs kunnen schaatsen, dan kunnen we er toch nog van genieten als delicatesse”, bedacht initiatief-nemer Frans van der Beek, nadat de Elfstedentocht eerder dit jaar niet doorging. Hij selecteerde in elk van de Friese elf steden een restaurant waarvan de chef-kok een culinaire bijdrage levert aan de campagne.
Iedere gast die Elfsteden-ijs bestelt, ontvangt daarbij een stempelkaart. Wie de Elfstedentocht langs de restaurants voltooit ontvangt een fraai Elfstedenijs-insigne.

Begin november volgt het boek ‘Elfstedenijs’ met de recepten, bereidingswijze, portretten van prominente schaatsers (de kleine canon van de grote schaatshelden) en toeristische informatie over Friese elf steden. Het boek wordt samengesteld en geschreven door Frans van der Beek en Riemke Reijners.

Naast Frish ’n Dish doen de volgende restaurants mee: Brasserie Lourens (Leeuwarden), Restaurant De Kastanje (Sneek), Stadsherberg Het Wapen van IJlst (IJlst), Restaurant De Zeven Wouden (Sloten), Stadsboerderij De Koebrug (Stavoren), Restaurant De Hinde (Hindeloopen), Restaurant De Gulden Leeuw (Workum), Restaurant De Wijnberg (Bolsward), Restaurant De Stadsherberg (Franeker) en Restaurant De IJsherberg (Dokkum).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda