Nieuws

Column DAT TREFT - Hank

Door Jeroen Pietersma
Lieve Henk. Of mag ik Hendrik Otto zeggen? Want zo heet je. Hendrik Otto Westbroek. Mooie naam zeg. Het is dat ik wist dat je zou komen vanavond, anders had ik je niet herkend. Wat ben jij veranderd kerel. Je was dikker vroeger. En je haar. Er was iets met je haar. Wat weet ik niet. Korter denk ik. Wilder ook. Het stond je wel. Lekker vlot.

Je bent ooit veroordeeld wegens Griekse landschildpad-bezit. In 2006, als ik me niet vergis. Snoopy heette het beest. Leuke naam. Weet je, ik vond jou zelf ook altijd een soort schildpad. Vroeger. Nu niet meer natuurlijk, met je nieuwe haar. Nu ben je de Justin Bieber van de grijze generatie. Dat denk ik echt. En je danspasjes. Die schijnen het ook goed te doen bij de vrouwtjes. Elke handbeweging een gedicht. Zoiets. Ja, je pakt ze wel in Henk. En volgens mij heb je het zelf niet eens door. Dat siert je. Past ook wel bij je naam, zo’n houding. Geen opsmuk. Gewoon Henk. Met Hendrik Otto was je nooit zo’n grote geworden. Te pretentieus. Zijn de mensen niet weg van. Nee, Henk, Henk is prima. Misschien verander ik mijn naam nog wel eens in de jouwe. Het heeft wel wat, weet je. Waarom je niet in Amerika bent doorgebroken durf ik je niet te zeggen. Hier is Hank Westpants met het liedje ‘I’ve doubted about Belgium’. Kan best. Moet je de regel ‘Wat Amerika betreft, dat land bestaat niet echt’ eventjes schrappen. Misschien wilde je het niet. Zal wel weer die nuchtere houding van je zijn geweest. Die houding past goed bij je hangende oogleden. Weet je Henk, soms denk ik dat je ze bij de plastische chirurg naar beneden hebt laten zakken. Dat denk ik wel eens, ja. Heel af en toe.
Maar wat ik eigenlijk zeggen wilde: ik heb helemaal niets met jou. Sorry. Ik moet eerlijk tegen je zijn. Nu is er één ding dat ik wel kan waarderen. Zelfs je naam is mooi, heet het. Je liedje over Julia. Je hebt het niet gezongen vanavond.
Lieve Henk, ik ben boos.
Tamara

|Doorsturen

BuienradarAgenda