Nieuws

Biljarten aan de Singel

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Sinds Bertus Roeden in appartementencomplex Casa Cara woont, heeft hij een tiental bewoners enthousiast weten te krijgen voor de biljartsport. Individueel werd er voorheen wel gebiljart in de knusse zaal, maar nu het gezamenlijk in competitieverband gebeurt, blijkt de animo veel groter.

Op dinsdagmiddag worden de biljartkeus uit de foedralen gehaald en kan het stoten beginnen. Bertus brengt de wat ‘mindere goden’ de fijne kneepjes bij. Maar die zijn intussen zover dat ze hun leermeester soms van het laken spelen. “En dat is nou net niet de bedoeling”, lacht Bertus.
Wie aan het einde van het seizoen kampioen zal worden, is nu nog niet te zeggen. Rienk de Groot en Bertus Roeden zijn echte outsiders, ook Jelte van der Veer gooit soms hoge ogen. Of hij de vorm het gehele seizoen kan vasthouden, is maar de vraag. Siep Poelsma behoort tot de echte kanshebbers, maar hij wordt als oud-inwoner van Franeker sterk belaagd door Jetze Bijlsma, die naar men fluistert door de week stiekem aan het oefenen is als zijn vrouw naar Goede Tijden zit te kijken.
Voorlopig zijn er vele kanshebbers en eigenlijk doet men het niet echt voor de prijs. Zeggen ze… Gezelligheid staat dan ook hoog in het vaandel. Er is nog geen naam voor de groep, maar ideeën zijn er wel zoals ‘het kromme keutje’ en ‘ouwe stoters’. Wordt vervolgd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda