Nieuws

Amarins Geveke: ?Gebrek aan fatsoen in raad Terschelling?

Door Jeroen Pietersma
TERSCHELLING ? VVD-raadslid Amarins Geveke maakt zich zorgen over de toekomst van de gemeenteraad op Terschelling. Ze noemt de sfeer hard, nu iedere kans wordt aangegrepen om de ander te kleineren en in zijn hemd te zetten. ?De toon is gezet en het wordt iedere maand erger?, zegt Geveke, die in de houding van een aantal collega?s uit de andere fracties is teleurgesteld.

“Men verwijt mij naïviteit, ik had als oud-journalist toch beter kunnen weten. Nee, dat had ik niet, want wat hier nu gebeurt, is niet gewoon. En anders is het in ieder geval iets waar ik niet aan mee wil doen. Dit is in de verste verte niet wat ik me had voorgesteld bij een functie als raadslid op Terschelling.”
Geveke was vorige week dinsdagavond zichtbaar aangedaan door de wijze waarop de gemeenteraad het nieuwe raadslid Marius Pals bejegende. Ze vindt dat de situatie bij zijn aantreden is geëscaleerd. De raad gaf Pals ernstig in overweging zijn portefeuille ruimtelijke ordening voorlopig aan een ander fractielid van de VVD over te laten.

Lees het volledige verhaal in de HC van dinsdag 13 maart.

|Doorsturen

BuienradarAgenda