Nieuws

Actie voor bootreis zorgcentrum De Spiker

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Over enkele maanden breekt voor velen de vakanties weer aan; even weg uit de dagelijkse sleur. Ook voor het personeel van zorgcentrum De Spiker betekent vakantie ??n van de hoogtepunten van het jaar. Voor de bewoners van De Spiker is vakantie meestal een ver van mijn bed show. Gekscherend wordt door hen wel eens gezegd: ?Wanneer gaan wij op vakantie??, wetende dat dit geen optie is. Of toch? Voor enkele personeelsleden was dit reden om een bootreis voor de bewoners te organiseren. Ze zijn daarvoor op zoek naar financi?le steun.

Onder anderen Gerdien Ouwehand en Ingrid Brandsma richtten vorig jaar een werkgroep op. “Wij proberen alles in het werk te stellen om een bootreis te organiseren”, zegt Gerdien. “We legden onze plannen voor aan locatiemanager Marian Zeinstra en die reageerde direct enthousiast.”

De bedoeling is een rondvaart door een gedeelte van Nederland te maken. Via de stichting ‘Varende Recreatie’ werd een optie genomen op de Prins Willem Alexander, een schip dat speciaal is ingericht voor het varen met ouderen en rolstoelgebruikers. Uiteraard moet hiervoor een groot bedrag op tafel komen. Verschillende instanties en bedrijven werden aangeschreven, maar dat viel allemaal wat tegen. Toen de deadline van de optie verstreken was en de kapitein van het schip belde of de reis nog doorging, moest men teleurgesteld afhaken. Er moest nog een kleine 6000 euro op tafel komen.

Vorige week ging de telefoon weer en liet de organisatie van de Prins Willem Alexander weten dit jaar nog één week in november over te hebben. Reden voor de werkgroep om alle zeilen bij te zetten en pogingen in het werk te stellen dit bedrag bijeen te krijgen en de bewoners toch nog een fijne week vakantie aan te bieden. De nieuwe deadline ligt nu op 8 februari. Gerdien: “Er zijn bewoners die bijna nooit van hun kamer komen en voor wie iedere dag bijna hetzelfde is. Voor hen zou dit uitstapje één groot feest betekenen.”

“Inmiddels is er al geld geschonken, waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn”, laat Ingrid Brandsma weten. “Maar het is nog niet genoeg. We gaan nogmaals de boer op, we geven niet op.” Uiteraard betalen de bewoners ook een eigen bijdrage en ook de ‘Stichting Vrienden van De Spiker’ deden al een duit in het zakje. Op het schip is plaats voor vijftig bewoners en mocht de tocht doorgaan, dan wordt er zondags opgestapt en op vrijdag weer teruggekeerd.

De dames Gerdien Ouwehand en Ingrid Brandsma doen een beroep op het bedrijfsleven, verenigingen, maar ook particulieren om een bedrag over te maken en deze mensen een onvergetelijke week te bezorgen. Gestort kan worden op rekeningnummer 621826480 ten name van ‘Stichting Vrienden van de Spiker’ onder vermelding ‘Bootreis 2012’.

|Doorsturen

BuienradarAgenda