Nieuws

Actie: Help de Voedselbank de winter door

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Omdat het aanbod van levensmiddelen voor de Voedselbank in de maand februari stagneert, organiseert de diaconie van de Hervormde Gemeente Harlingen-Midlum een inzamelingsactie. Op zaterdag 4 februari is er van 11.00 tot 15.00 uur gelegenheid de goederen af te geven in de Hoeksteen, Kerkpad 32 tegenover de toreningang van de Grote Kerk.

Producten zoals koffie, koffiemelk, thee, suiker, melk, rijst, pasta (macaroni, bami, spaghetti) met sauzen, groenten in blik of pot, broodbeleg (pindakaas, hagelslag, jam). Dit zijn producten die voorzien in de eerste levensbehoefte. Andere houdbare producten zijn ook welkom. Een gift overmaken kan op rekeningnummer 32.55.60.315 ten name van de diaconie van de Hervormde Gemeente onder vermelding van Actie Voedselbank.

De Voedselbank De Helpende Hand telt momenteel 128 afnemers. Dat zijn er ongeveer veertig meer dan vorig jaar rond deze tijd. De Helpende Hand kreeg dit jaar 5000 euro subsidie van de gemeente Harlingen. De Voedselbank is in 2007 gestart en inmiddels ook actief in Franekeradeel, Menaldumadeel, het Bildt en voormalige gemeenten Bolsward en Wûnseradiel. De organisatie wordt gerund door vrijwilligers.

|Doorsturen

BuienradarAgenda