Sport

Zwemmers Vikings naar NK estafette

Afgelopen zondag ging de wekker voor vier jongens van de Vikings toch wel erg vroeg, rond 5.00 uur moesten de zwemmers in de auto zitten om naar Eindhoven af te reizen. Hier vonden de NK estafette plaats voor de twintig beste estafetteteams van Nederland. 

Om 8.15 uur moesten de zwemmers zich samen de coach melden in het Pieter van der Hoogenband zwembad in Eindhoven, waar ze om 9.00 uur konden gaan inzwemmen. Alles moest onder natuurlijk onder strikte coronaregels, zo mocht er bij de wedstrijd geen publiek aanwezig zijn en waren er een paar plaatsen gereserveerd voor chauffeurs voor verenigingen die meerdere estafettegroepen hadden. 

Om 10.00 uur moesten de jongens van de Vikings hun eerst estafette zwemmen, dit was de 4 x 100 meter wissel. Wytse Broekstra beet het spits af met de 100 meter rug, daarna was het de buurt aan David da Silva Miranda voor de 100 meter school, nadat David had aangetikt ging Jelte de Broer van het startblok met de 100 meter vlinder, en de laatste 100 meter waren voor Jetze de Vries. Hij moest het afmaken met de 100 meter vrije slag. De jongens zetten een tijd neer van 4.38.87, een zestiende plaats. 

Rond 10.45 uur mochten de jongens weer te water voor de 4 x 100 meter vrije slag. Hier was Wytse weer startzwemmer gevolgd door Jetze, Jelte en David en hier zetten de jongens een tijd neer van 4.11.46 wederom een zestiende plaats. 

Om 11.30 uur was de derde ronde van de estafette, hier moesten de jongens 4 x 100 meter rugslag zwemmen. Dit keer was Jetze de startzwemmer gevolgd door Jelte, Wytse en David die aantikte in een tijd van 4.51.54, een twaalfde plaats. 

Iets na 12.00 uur was de laatste estafette de 4 x 100 meter schoolslag. De jongens zaten helemaal in hun race element want hier hebben de jongens super goed gezwommen, Wytse, Jelte, Jetze en David zwommen naar een tijd van 5.15.40, een achtste plaats.

Nadat de jongens klaar waren moesten ze nog even wachten op de uitslag, op welke plaats ze zijn geëindigd over de hele dag? Daar was het verlossende antwoord een dertiende plaats overall. Super wat hebben deze jongens goed gezwommen op het NK estafette in Eindhoven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda