Sport

ZV de Vikings naar Speedo Fast Water Meet

Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli ging de wekker voor tien zwemmers van ZV de Vikings al vroeg, de reis ging namelijk beide dagen naar Amsterdam voor de laatste wedstrijd van het seizoen, de Speedo Fast Water Meet. De zwemmers die voor ZV de Vikings op het startblok in Amsterdam stonden waren Tycho Wienbelt, Kyara Balt, Jelte de Boer, Quinten van Zanten, Nanne Woldring, Melissa en Ranomi Zeegers, en Jetze, Elske en Femke de Vries. 

Deze wedstrijd kent een ochtend- en een middagsessie waarin je je kunt plaatsen voor de finales die in de namiddag worden gezwommen. Kyara Balt zwom op de 200 meter schoolslag naar een dik nieuw pr, een verbetering van maar liefst 27 seconden van haar oude tijd. Jelte de Boer zwom op de 100 meter vlinderslag naar een tijd van 01.06.47 een mooie tijd voor Jelte en een dik pr. Tycho Wienbelt snelde naar een nieuw pr op de 400 m wisselslag van 5.13.09 zijn snelste tijd op de afstand stond op 5.29.57. Op de 100 meter wisselslag zwom Nanne Woldring naar een mooie tijd van 1.26.82 dit betekende een pr voor Nanne en een verbetering van maar liefst 14.77 seconden ten opzichte van zijn oude tijd op deze afstand. Quinten van Zanten zwom op de 50m vrije slag naar een nieuw pr van 33.73. Melissa Zeegers zwom op de 50m rugslag 39.52 ook voor haar een nieuw pr op deze afstand, dan kan haar zusje natuurlijk niet achterblijven om snel te zwemmen Ranomi Zeegers zwom dan ook een nieuw pr op 100m rugslag naar een tijd van 1.26.95. Femke, de jongste van de zwemfamilie De Vries, zwom 1.35.94 op de 100m wisselslag een dik pr met meer dan vijf seconden ten opzichte van haar oude pr. Dan Elske de Vries op de 200m wisselslag een pr van 23 seconden op deze afstand. Ze zwom nu 3.08.02. Jetze de Vries plaatste zich zowel op de zaterdag als op de zondag voor twee finales. Hij behaalde daarin twee keer een vierde plaats op 50m en 100 m schoolslag en op de 200m vrije slag en 50m vlinderslag beide keren een vijfde plaats.

De Viking zwemmers zwommen op deze beide dagen meerdere afstanden, op de meeste afstanden verbeterde ze hun persoonlijk record, dit is alvast een goed begin voor het volgend seizoen. De zwemmers trainen in de vakantie nog een paar weken door voordat ze kunnen genieten van hun welverdiende vakantie, zodat ze volgend seizoen weer hun persoonlijke records kunnen verbeteren.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda