Sport

ZV De Vikings actief op Speedo Fast Water Meet in Amsterdam
Nieuw Nederlands record voor Wytse Broekstra

Op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli kwamen Jannoula Jaspers, Sven Koornstra, Jetze de Vries, Wytse Broekstra en Hessel Broekstra in actie op de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam. Deze korte baan zwemtoernooi is de laatste grote zwemwedstrijd voor de vakantieperiode.

Over de twee dagen werden er door Vikingszwemmers in een ochtend- en middagsessie gezwommen. Tijdens deze sessies konden de zwemmers zich plaatsen voor een aantal finalenummers aan het eind van de dag.

Alle zwemslagen kwamen deze dagen aan bod. De zwemmers streden voor wat ze waard waren. Over het gehele zwemseizoen bekeken hebben alle zwemmers van de A-selectie mooie resultaten en pr's gezwommen. Dit weekend werd ook weer goed gezwommen.

 

Jannoula Jaspers zwom drie afstanden op zaterdag. De 100 meter vrije slag, 200 meter wisselslag en de 100 meter rug werden goed gezwommen. Jannoula kan terugzien op een goed zwemseizoen met veel mooie pr's.

 

Hessel Broekstra kwam ook op de zaterdag in actie. Dit waren de 50 meter rugslag, 200 meter rugslag, 50 meter vrije slag en de 100 meter wisselslag. Hessel plaatste zich op de 50 rugslag voor de finale, wat uiteindelijk een vierde plaats opleverde. Voor Hessel ook een aantal pr's in dit zwemseizoen.

 

Sven Koornstra heeft dit jaar een grote sprong gemaakt in zijn ontwikkeling, met veel pr's tot resultaat. Zowel op de zaterdag als de zondag zwom Sven prima tijden. Sven kwam uit op de 100 meter schoolslag, 100 meter wisselslag, 100 meter vrije slag, 200 meter wisselslag, 200 meter vrije slag en 200 meter schoolslag.

 

Jetze de Vries was ook op beide dagen present. Alle zwemafstanden werden gezwommen; 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag, 100 vrije slag, 100 meter wisselslag, 200 meter vrije slag, 200 meter rugslag en 200 meter wisselslag. Voor Jetze tevens een mooi zwemseizoen met mooie pr's.

 

Wytse Broekstra zwom op zaterdag en zondag de 100 meter vrije slag, 100 meter rugslag, 100 meter wisselslag, 100 meter schoolslag, 200 meter rugslag, 200 meter wisselslag en 200 meter schoolslag. Op zaterdag werd de finale gehaald op de 100 meter schoolslag en de 100 meter wisselslag. Op de 100 meter schoolslag werd een derde plaats en een nieuw Nederlands Record voor 14-jarigen behaald. De finale 100 meter wisselslag eindigde op een vijfde plaats. Op zondag weer twee finales; op de 200 meter wisselslag werd een zesde plaats behaald. Op de 100 meter rugslag een vierde tijd. Wytse kan terugzien op diverse pr's, regio records en op drie Nederlandse records.

 

Vanaf september start het nieuwe zwemseizoen weer.

|Doorsturen

BuienradarAgenda