Zeerobben – sv Bedum 0 – 2

Zuur verlies voor Zeerobben

In een wedstrijd van net niet, bleek aan het einde, dat de groen-witten nog  niet toe komen aan het niveau om mee te kunnen draaien in de eerste klasse. Een fysiek sterk Bedum ging slimmer om met de hen geboden mogelijkheden en straften  zwak ingrijpen resoluut af. De versterking ten opzichte van vorig jaar betaald zich nog niet uit in punten. Sterker nog, na 3 wedstrijden stond Zeerobben toen op 9 punten en nu in schril contrast daarmee op nul.

Aanvaller Higor da Silva wist nog wel enkele malen gevaarlijk door te komen maar dat leverde geen doelpunten op. (Foto: Frans Bode)

In de eerste 10 minuten zocht  Zeerobben overtuigend het doel van de tegenstander op. Al na één minuut moest doelman Broekmans aan de bak na een scherp genomen vrije trap van Patrick Amels. Uit de daaruit voortvloeiende corner kopte Amels net naast. Twee kansen, maar dat beetje geluk ontbrak. De druk bleef een leverde ook wel mogelijkheden op. Toch misten de voorwaartsen de scherpte. Langzamerhand deed ook Bedum van zich spreken en was er sprake van evenwicht. In deze fase had zowel Zeerobben als Bedum grote kansen. Pieter Westra in de rebound rakelings naast en Venema vond Jacob de Vries in samenwerking met Westra op zijn pad. Bal verlies op het middenveld leidde de 0 – 1 in. Alleen op de keeper De Vries af maakte Venema geen fouten, omspeelde de doelman en scoorde. Kort voor rust had Marcel Visser de kans na een subtiel hakje van David van der Pol, inzet geblokt. Uit de daarop volgende corner kopte Visser net over.

Teleurstellend vervolg

Ook de start van de tweede helft was veel belovend.  Over rechts wist David Higor da Silva te bereiken, schot over. Kort daarop kogelde David van der Pol hard op de vuisten van Broekmans na en goede voorzet van Dylan Drent. Op zoek naar de gelijkmaker kopte Van der Pol wederom na een voorzet van Drent, opnieuw moest hij zijn meerdere erkennen in de keeper. Niet consequent ingrijpen in de defensie gaf Boelhouwer de gelegenheid met enig fortuin de 0 – 2 te maken. Met het inzetten van Julian Zeinstra en Brent de Groot hoopte trainer Postma het tij nog te keren. Wat Zeerobben ook probeerde, het stevig verdedigingsblok van de Groningers gaf geen krimp. Even leken de Harlingers dichterbij te komen. David van der Pol gleed langs zijn tegenstander en van dichtbij zette hij scherp voor op Julian Zeinstra, laatstgenoemde leek de bal binnen te glijden, maar goed verdedigen voor kwam de aansluitingstreffer. In de omschakeling kregen de Bedumers nog wel gelegenheid om gevaarlijk te worden, maar goed ingrijpen van de defensie voorkwam nog een grotere achterstand. Met de laatste krachten persten de gastheren nog een licht offensief eruit, helaas zonder succes. Zo waren de druiven na 90 minuten erg zuur.

Scoreverloop : 0 – 1 S. Venema ( 40 min.) ; 0 – 2 Boelhouwer ( 61 min. )

Zeerobben:  Jacob de Vries ; Albert Beuker ( Brent de Groot 64 min.) ; Jordy Torenbeek ( 64 min. Julian Zeinstra ) ; Godert Attema ; Patrick Amels ; Dylan Drent ; Marcel Visser ; David van der Pol  ( Armando Zwart 77 min.) ; Yander Zandbergen ; Higor da Silva ; Pieter Westra