Zure nederlaag fc Harlingen 1

Het was zondag aangenaam weer voor een mooie pot voetbal in de mooie omgeving van Boornbergum. Een wedstrijd die vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zonder publiek moest worden gespeeld, maar die geen moment saai was.

Trainer Steffen Hansma en zijn assistent Peter Outhuyse waren afgereisd met de volgende mannen: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Nils Podt, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong. Op de bank begonnen: Egbert-Jan Panbakker, Tetze Helvrich, Marco Zeilmaker en Lachen Faggouss.

Na het startsein was het ook direct een wedstrijd. Al na een paar seconden mocht de thuisploeg een hoekschop nemen die gevaarlijk voor het doel kwam, maar dit leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant werd Remko Zandberg perfect aangespeeld en kreeg een kans om de score te openen, maar stuitte op de doelman. Het duurde vijf minuten voordat Arjan Outhuyse de opening wél wist te vinden en fc Harlingen al vroeg op een 1-0 voorsprong zette.

Boornbergum was met hoekschoppen gevaarlijk, want na een kwartier draaide er weer één gevaarlijk voor het doel van Pieter Wesseloo, maar opnieuw hield de Harlinger defensie stand. Fc Harlingen kreeg kansen op meer, want halverwege de eerste helft zag Nils Podt Remko Zandberg vertrekken en die bracht fc Harlingen op 0-2. Tenminste... zo leek het, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door. Ook Jasper de Jong kreeg nog een grote kans, maar hij zag zijn inzet op de paal uiteenspatten.

Vlak voor rust mocht fc Harlingen een strafschop nemen. Remko Zandberg schoot feilloos raak en zette de gasten op een verdiende 0-2 voorsprong.

Na de rust zette Boornbergum fc Harlingen meer onder druk. Dit resulteerde zo'n twintig minuten voor tijd in de aansluitingstreffer: 1-2. Alsof het de thuisploeg vleugels gaf, want ze bleven doordrukken. Vijf minuten voor tijd een scrimmage voor het doel van fc Harlingen en daaruit weet de thuisploeg de stand weer gelijk te trekken. Fc Harlingen kwam er niet meer uit en in de slotfase kwam ook nog de 3-2 op het scorebord.

Een goede eerste helft, maar uiteindelijk een zure nederlaag voor het vlaggenschip.

Volgende week een nieuwe kans. Dan spelen de mannen opnieuw een uitwedstrijd. Deze keer tegen Black Boys in Sneek. Ook deze wedstrijd zal gespeeld worden zonder publiek.