Zondagteams HMHC begonnen seizoen met uitwedstrijden

Na de jeugdteams op zaterdag was het afgelopen zondag de beurt aan de seniorenteams van HMHC om het hockeyseizoen weer te beginnen. De Dames speelden uit in Hardenberg en namen drie punten mee naar huis. De Heren speelden uit in Steenwijk en verloren hun eerste wedstrijd. De Veteranen speelden een prima wedstrijd in Sneek die eindigde in een gelijkspel.

Komend weekend spelen alle teams op zondag thuis: de eerste Super Sunday. Bovendien spelen de Dames komende vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Dash voor de Silver Cup.

Dames Harlingen winnen terecht in Hardenberg

Zondag 6 september gingen de dames van Harlingen vol goede moed op weg naar Hardenberg. Het werd de eerste wedstrijd van de competitie en ze hadden er allemaal zin in. Eenmaal in Hardenberg aangekomen werd de warming-up fanatiek begonnen op het voetbalveld. Om 13:00 uur stonden de dames klaar op het veld. Harlingen zette goede druk en het beloofde een spannende pot te worden.

Aan het begin was Hardenberg veel aan de bal, maar het was toch Harlingen die er in slaagde het 0-1 te maken door een slimme strafcorner met een hoge push van Hannah Touwslager. Nadat er veel kansen onbenut bleven, vooral door Harlingen, wist Hardenberg toch een aanval op te zetten en kreeg de bal door wat onrust bij Harlingen in de goal. Harlingen gaf niet op en bleef volle druk zetten op Hardenberg, waardoor ze het Hardenberg heel moeilijk maakten. Vele kansen werden gecreëerd en Harlingen liet mooi samenspel zien. Uiteindelijk was het invalster Evelien Haak die het winnende doelpunt mocht maken. Invalcoach Jan Haak kijkt terug op een goede wedstrijd: “De dames hebben de hele wedstrijd knap gestreden en bleven geloven in winst. Nu vasthouden die positiviteit!” Aankomende week mogen de Harlinger dames het tweemaal opnemen op eigen veld. Vrijdagavond om 20.30 uur spelen ze de Silver Cup tegen Dash en zondag nemen de dames het in de competitie op tegen HVA Assen om 13.15 uur. Op anderhalve meter nodigen ze graag de trouwe supporters weer uit.

Heren 1 laat titelkandidaat schrikken

Voor Heren 1 stond meteen de lastige uitwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen, Steenwijk, op het programma. Met de kern van het team van vorig jaar behouden en aangevuld met Lars Kroese en Simon Leuschel gingen de heren er vol voor. Dat leverde na vijf minuten al de 0-1 voorsprong op door Vincent Steevensz uit een assist van Onno Onnes. Dat Steenwijk geen makkelijke prooi zou worden, bleek al gauw. In een hoog tempo met veel positiewisselingen werd Harlingen onder druk gezet. Door een strafbal werd het snel 1-1. Maar niet lang, want Heren 1 stond al gauw weer voor. Sjoerd Nieuwland gaf af aan zijn broer Andries die doel trof. Ook hier reageerde de thuisploeg snel op met de gelijkmaker. En uit weer een strafbal kwam de rust met een 3-2 voorsprong voor Steenwijk. Het derde kwart van de wedstrijd lukte er minder bij de Harlinger ploeg en moest het veel strafcorners en drie doelpunten toestaan. Het slotakkoord kwam vlak voor tijd met een mooi uitgespeelde strafcorner, waarbij Vincent zijn tweede goal maakte uit weer een assist van Onno. 6-3 nederlaag, maar toch met een goed gevoel de eerste wedstrijd verlaten. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. Te beginnen bij de thuiswedstrijd tegen Hardenberg aanstaande zondag om 15.00 uur.

Veteranen trappen af met de topper uit de competitie

Afgelopen zondag speelde het HMHC veteranen team haar eerste competitie wedstrijd uit tegen de Sneeker Mixed Hockey Club. Met een volledig team, inclusief drie wissels, een gelegenheidscoach en aanmoediging was men strijdvaardig afgereisd naar Sneek. Eenmaal aangekomen was het team zich er toch van bewust dat het Sneker team vorig seizoen uit kwam in de topklasse.

Het eerste kwart ging goed gelijk op, er werd duidelijk positiespel gekozen en ook in het veld was er sprake van teamwerk. Uiteindelijk kwam Sneek dan toch met grote druk op voorsprong. Knap was hoe de veteranen elkaar toespraken en ‘de kop er voor’ hielden. Uitdaging bleek het middenveld en dan met name de omschakeling. Harlingen vocht wat het waard was en met uitstekend keeperswerk van Daniël Schaaf bleef een grotere achterstand bespaard. In het tweede kwart een juweel van een goal van Jarl Ammerlaan; twee man uitgespeeld en vrij voor de keeper, rechts in de hoek. Het derde kwart kwam Sneek terug. Echter het waren de veteranen uit Harlingen die nu op voorsprong kwam door een knappe goal van Jan Willem Tetterroo, 2-1. In het vierde kwart dan ging de vermoeidheid bij beide teams een rol spelen, veel onnodige fouten, slordige passing. Uiteindelijk werd het sleuren en werken van Sneek beloond met de gelijkmaker 2-2. Onder de streep; een voldoende. Grote inzet, knap hockey en teamgeest. Aan het einde ook de complimenten aan de arbitrage en de tegenstander. Een veelbelovende start van het seizoen. Aankomende week spelen de veteranen ook thuis tijdens de Super Sunday om 11.45 uur tegen HVA Assen.