Zondag verslagen HMHC

Heren 1 wint terecht

Afgelopen zondag betraden de Harlingers vol vertrouwen het eigen veld. De tegenstander, Meppel heren 1, hadden zij al ontmoet bij een oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding van het seizoen. Met die wedstrijd in het achterhoofd waren de heren erop uit de punten in Harlingen te houden. Dit vertrouwen bleek al vroeg in het eerste kwart niet misplaatst toen Sjoerd Nieuwland de openingstreffer maakte na aangeven van Onno Jan Onnes. Harlingen was lang in balbezit en liet goed samenspel zien. De opbouwende verdediging van Meppel werd goed onder druk gezet waardoor uit overnames kansen werden gecreëerd. Bij de tweede strafcorner voor de Harlingers scoorde Niek van der Zee de 2-0. Nadat hij de bal bij zijn sleeppush ongelukkig uit zijn stick liet glijden en hiermee onbedoeld de uitloper passeerde, sloeg hij een dof stuiterballetje in de hoek van het goal. Hierna begon de tegenstander zich meer in te laten zakken en moest er creativiteit worden laten zien om de cirkel te kraken. Simon Leuschel die sinds dit seizoen voor Harlingen in plaats van Sneek uitkomt, wist de voorsprong van zijn team voor de laatste keer uit te breiden.

In de rust wees coach Alex Nieuwland de Harlingers er op dat er niet meer gescoord hoefde te worden om te winnen en er gelet moest worden op de verdedigende taken. Dit resulteerde in een derde kwart zonder doelpunten. Ook wisten de heren hun energie te sparen om het slotoffensief van Meppel grotendeels te keren. Uiteindelijk werd het veld verlaten met 3-1 op het bord.

Veteranen winnen eerste wedstrijd seizoen

Zondag traden de veteranen aan tegen Daring Veendam. Een beladen wedstrijd welke spektakel opleverde. Na de eerder gespeelde wedstrijden wilde Harlingen nu wel rendement uit de inspanningen. De drie punten dienden in Harlingen te blijven. Afgesproken was om vanaf het fluitsignaal direct druk te zetten. Dit lukte met uitstekend verzorgd spel, waarin Harlingen vanuit balbezit telkens de aanval opzocht. Daring, met haar technische spelers, is niet gewend om met continue druk om te gaan, begon onnodige fouten te maken en liet het moraal zakken. De Harlinger veteranen bleven in de verdediging, op het middenveld en in de aanval doorgaan met wisselen, waardoor er na afloop vijftien veteranen moe maar voldaan een 6-0 overwinning konden vieren. Deze goals kwamen tot stand door Jan Willem Tetteroo 2x, Jarl Ammerlaan 2x, Maarten -de Vlieg- Vlieger 1x en de ‘coming man’ Henk Jan Drijfhout 1x. Deze laatste kreeg overigens direct na zijn goal onder luid applaus een publiekswissel.

Aankomende zondag spelen ze wederom een thuiswedstrijd tegen Roden om 11.45 uur. Helaas mag er de komende drie weken geen publiek komen kijken van de overheid en RIVM.