Sport

Zoek Hosanna

Om in deze ‘stille coronacrisistijd’ de onderlinge contacten toch nog wat op peil te houden én om de stad te laten weten dat cmv Hosanna nog altijd deel uit maakt van de Harlinger cultuur, werd een ‘zoek Hosanna’ actie op touw gezet. Op 20 adressen in de stad werden muziekinstrumenten, uniformen, Colorguard attributen, enzovoort geplaatst.

Men moest de objecten vinden, een selfie maken en via social media naar de organisatie sturen. De meest creatieve inzendingen worden beloond met en prijsje. De winnaars krijgen binnenkort bericht. De actie liep van 8 maart tot en met 4 april. En er werd goed gebruik van gemaakt. Een mooie wandeling en met het hele gezin coronaproof op pad.

De objecten stonden of hingen of lagen op de de volgende adressen. In de binnenstad op de Voorstraat Tambour-maître staf bij Copini; uniform bij Zensa Moda; bongo’s bij Faber; Colorguard jurkje bij Foto Wim Smits; muziekstandaard bij For Him en lyra bij Anna Marie. Carrier Lanen 60, trom Schritsen 3, Jasje van de Colorguard Poffertjeskraam Havenplein en Overlag trom Zuiderhaven 106.

In Plan Zuid: Sabel Amaliastraat 24, Jeugd jas Overzet Franekereind en Rifle Midlumerlaan 42. Bij Anytime was een helm geplaatst. In de Oosterparkwijk kwam men op de Galjoenweg 43 een colorguard-vlag tegen, op Troelstrastraat 93 een pompon, de beveiligingsjas hing aan de Leeuwerik en op de Meerkoet bevonden zich de bekkens. De trommelstokken waren in het Harlinger bos verstopt maar die werden gejat dus doen niet mee in de selfie wedstrijd. Een trommelvel was tenslotte mobiel en bevond zich zichtbaar in de auto van instructeur Bram Jorissen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda