Zeerobben zakt tegen De Broek door het ijs

Een pover voetballend Zeerobben gaat tegen een fel spelend Broekster Boys onderuit. De wil om te winnen zorgde in Damwoude voor het verschil. Bij aanvang stonden de beide partijen in punten gelijk, 12 uit 12, dus een zes punten wedstrijd om je uit de gevarenzone te spelen. De Wâldsjes hadden dat beter opgevat dan de Harlinger Ouwe Seunen. Zodoende werd het een terechte overwinning voor de thuisclub en mogen de gasten zich achter de oren krabben en zich afvragen hoe dit nu mogelijk was. Immers vol vertrouwen trokken de mannen van Postma naar het oosten van de provincie. Dit vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen. De komende tweede helft van de competitie zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.

(Foto: Bert Drent)

Zeerobben start sterk, maar…

Het leek in het eerste kwartier van de wedstrijd er helemaal niet op, dat Zeerobben tegen deze smadelijke nederlaag zou oplopen. Fris en energiek werd de aanval gekozen en waren ze dan ook het gevaarlijkst in de zestien van de tegenstander. Dit leverde in de vijfde minuut al een 0-1 voorsprong op. Dylan Drent maakte gebruik van één van zijn specialiteiten. De keeper stond een paar meter voor zijn doel en dat had Dylan al wel gezien. Met een geplaatst schot dwong hij doelman Veldstra tot een ingreep. De attent meegekomen David van der Pol tikte de rebound in de vrije hoek binnen. De druk bleef en het wachten was op de 2-0. Maar dat pakte anders uit. De kleine balgoochelaar Sabuni Delachance mocht in combinatie door het midden vanaf de zestien ongehinderd aanleggen en liet De Vries kansloos. Deze 1-1 gaf de equipe van trainer Zwart het juiste zetje om de bakens te verzetten. De strijd op het middenveld werd aldus gewonnen en een passje breed bracht de 2-1 op het scorebord na een gericht afstandsschot van Piet Wessel Dijkstra. Het restant van de eerste helft bleef de strijd in evenwicht.

Zeerobben mist scherpte

Na de thee moest Jordy Torenbeek, noodgedwongen, in de kleedkamer achterblijven met een hamstringblessure. Zijn vervanger Higor da Silva kwam de aanval versterken en Patrick Amels nam zijn positie in de verdediging over. De verwachting was, dat Zeerobben de aanval zou gaan zoeken, maar de gastheren staken daar een stokje voor en bleven gevaarlijker in de counter. Na ruim een kwartier werd de voorsprong zelfs vergroot naar 3-1 door Vincent Hoekstra, die handig wegdraaide van zijn tegenstander en de uiterste hoek opzocht. Hierna werd de druk op het doel van Veldstra opgevoerd en leek de aansluitingstreffer een kwestie van tijd, maar die tijd daarvoor kwam er niet meer, want Patrick Amels schampte de bal met zijn hoofd en schoot uit een corner in vrije positie te gehaast over. Pieter Westra, geposteerd in de spits als targetman, zocht het doel te hoog. Dat in een tegenstoot Jos Regnerus vlak voor tijd fraai van afstand de 4-1 maakte, was alleen nog voor de statistieken en voor Jos van belang. Morrend trokken de Harlinger supporters de kraag nog eens omhoog en keerden gedesillusioneerd huiswaarts.

Weg naar boven

Dit was dus zo’n wedstrijd, waarin voor de gasten bijna alles net niet liep zoals verwacht. De gastheren profiteerden optimaal van een onbegrijpelijke day-off van het merendeel van hun tegenstander. De overwinning was misschien geflatteerd, maar zeker niet onverdiend te noemen. Precies op de helft van de competitie moet de selectie en de staf bij zichzelf te rade gaan en gezamenlijk de weg naar boven weer zien te vinden. Volgende week wacht opnieuw een uitdaging in de vorm van een uitwedstrijd tegen vv Groningen.

Scoreverloop: 0-1 David van der Pol (6 min); 1-1 Sabuni Delachance (18 min); 2-1 Pieter Wessel Dijkstra (27 min); 3-1 Vincent Hoekstra (73min) 4-1 Jos Regnerus (89 min)

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema; Jordy Torenbeek (46 min Higor da Silva); Pieter Westra; Albert Beuker (78 min Julian Zeinstra); Kristian Feenstra; Marcel Visser, Yander Zandbergen (78 min Armando Zwart); David van der Pol; Patrick Amels; Dylan Drent