Zeerobben wint degradatiekraker

Zeerobben heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum thuis met 2-0 gewonnen. Het was de eerste overwinning sinds 24 november 2018. Toen werd er nog gewonnen van Gorecht. Nu dus eindelijk weer drie punten die ook hard nodig zijn in de strijd tegen degradatie.

Zeerobben kende een aarzelend begin.Al na één minuut had Be Quick D. een voorsprong kunnen nemen. Janco Wiersma kwam vrij voor keeper Jacob de Vries, maar de fraaie kans werd niet verzilverd. Het spel golfde op en neer en de teams waren voor rust vrij goed aan elkaar gewaagd. De schuin over het veld staande wind zorgde soms voor vreemde effecten maar ook voor opvallend veel balverlies aan beide kanten. Zeerobben moest wachten tot de twaalfde minuut op de eerste kans maar keeper Eelke Kooistra redde prima op de inzet van Godert Attema. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg Zeerobben nog een paar goede kansen, maar Kooistra onderscheidde zich opnieuw en voorkwam daarmee een voorsprong voor de thuisclub. Dylan Drent schoot vlak voor rust nog gevaarlijk voorlangs en een harde pegel van zijn voet belandde in de handen van Kooistra.

Na de rust speelde Zeerobben met de straffe wind tegen maar de thuisploeg ging daar goed mee om. Zeerobben nam direct het initiatief en controleerde de wedstrijd. Na vijf minuten was het David van der Pol die de 1-0 maakte. Keeper Kooistra leek de bal voor de lijn te keren maar de grensrechter constateerde dat de bal de lijn had gepasseerd. Er werd verder ook niet geprotesteerd en de 1-0 was een feit. Be Quick probeerde de schade te herstellen. De mee naar voren gekomen Ynte Koopal kopte net naast uit een hoekschop van Wiersma en de laatste schoot twee minuten later hard in het zijnet. Een kwartier voor het einde scoorde Dylan Drent de 2-0. De inzet van David v.d. Pol werd nog gestopt door Kooistra maar in de rebound was het wel raak. Zeerobben drong nog meer aan en Be Quick moest steeds meer terug en mocht niet klagen dat keeper Kooistra nog een tweetal sterke reflexen in huis had bij gevaarlijke schoten van David v.d. Pol en Patrick Amels. Het bleef echter 2-0 en dat was gezien het overwicht van Zeerobben in de tweede helft volkomen verdiend.

Be Quick neemt door deze nederlaag de laatste plaats over van Zeerobben dat twee plaatsjes steeg op de ranglijst en nu op een twaalfde plaats staat. Zaterdag a.s. wederom een belangrijke thuiswedstrijd voor de groenwitten. Dan komt Broekster Boys naar het Oostersportpark. Zij speelden dit jaar al tegen Zeerobben en wonnen toen met 4-1. De winnaar van dit duel doet wederom goede zaken op de ranglijst.