Zeerobben wint afgetekend van vv Groningen

Onder lenteachtige omstandigheden wist Zeerobben in de tweede helft het verschil te maken door vier keer te scoren. In de eerste helft waren misschien de meeste kansen voor de bezoekers, de gastheren kregen ook mogelijkheden om de score te openen. Was de wedstrijd voor de rust in evenwicht, na de pauze nam Zeerobben het initiatief. Dat resulteerde al vroeg in een 0-1 voorsprong. De reactie van de Groningers leverde kansjes op, maar in de omschakeling viel de beslissing toen David van der Pol ook de 0-3 achter doelman Spoor schoot.

Slordig

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Rommelig van beide kanten een veel onnodig balverlies. Higor da Silva manoeuvreerde zich op de rand zestien in een kansrijke schietpositie, net over. Higor wint een kopduel en bereikt David van der Pol in combinatie kwam Dylan Drent nog dichtbij. Ook vv Groningen liet zich niet onbetuigd, maar ook hier ontbrak de scherpte, alleen op De Vries af wist Van der Molen de bal niet voorbij de goed keepende goalie van Zeerobben te krijgen. De beste mogelijkheid voor de gasten deed zich vlak voor rust voor. Uit een voorzet van David kopte Dylan Drent naar de hoek, maar keeper Spoor kon nog net zijn vingers er tegen aan krijgen. Het slotakkoord was voor Groningen, uit een vrije trap caramboleerde de bal over Jacob de Vries richting doel. Jordy Torenbeek voorkwam een doelpunt door de bal over te koppen.

Zeerobben houdt de nul

Na de thee namen de Harlingers het heft in handen en moesten de Stadjers terug. Uit de omsingeling kwam de beslissende voorzet van David van der Pol van links. Dylan Drent schatte deze mogelijkheid uitstekend in en nam de bal in één keer op de pantoffel, 0-1. Hierna verzette de opponent de bakens en moest Zeerobben terug. Een snoeiharde kopbal van Mustafe Ahmed ging rakelings langs de paal. Inzetten van Timmy van der Molen werden tot drie keer toe geblokt. Uit deze omsingeling wist Higor da Silva de bal van de tegenstander te ontfutselen op de zestien en Yander Zandbergen zag dat David scherp stond. Zijn dieptepass pikte David op snelheid op en passeerde, zoals een spits betaamt, de doelman, 0-2. Met nog twintig minuten te gaan een riskante voorsprong. De tegenstander bleef de aanval opzoeken, maar het centrale duo Patrick Amels en Jordy Torenbeek kwamen telkens als overwinnaar uit de strijd. Brent de Groot had een moeilijke middag tegen de uitblinker Wesley Walstra. Gelukkig had hij Patrick Amels als noodzakelijke rugdekking.

De beslissing

Na een goed opgezette aanval van Kristian Feenstra en Higor da Silva, wist laatstgenoemde David van der Pol op de penaltystip aan te spelen. David controleerde de bal en maakte opnieuw een typische spitsengoal, 0-3 en nog een kwartier. Zeerobben bleef de baas in het resterende kwartier en had de stand nog wel verder uit kunnen bouwen. Higor da Silva kreeg toch in de slotfase loon naar zijn harde werken, uit een voorzet van Dylan Drent was Higor een fractie eerder bij de bal dan Spoor en dat betekende 0-4. Dylan trok nog van de achterlijn scherp voor op Yander Zandbergen, hij kwam een teenlengte te kort. Yander had daarna de pech om op de paal te schieten, de score had dus nog groter uit kunnen vallen. Dat was misschien wel te veel van het goede geweest.

Een team is meer dan elf individuen

Met die teamgeest van de Harlingers is niks mis. Als een hecht collectief deed dit Zeerobben weer denken aan de betere tijden van toen. Niet te beroerd om als aanvaller een sprint te trekken om de opkomende verdedigers af te stoppen. Afjagen waar mogelijk en met name in de tweede helft wist men elkaar ook beter te vinden en kwamen ze vaker tot opbouwend voetbal. Vasthouden dit gevoel en wie weet volgende week tegen gedoodverfd kampioenskandidaat HZVV. De grauwsluier van rond de winterstop is met de laatste stormen (in Noordscheschut) weggeblazen. Voor Zeerobben is de lente begonnen.

Scoreverloop: 0-1 Dylan Drent (50 m.); 0-2 David van der Pol (74 m.); 0-3 Van der Pol (78 m.); 0-4 Higor da Silva (83 m.)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Pim Bleichrodt; Albert Beuker (46 m. Kristian Feenstra); Yander Zandbergen; Marcel Visser; Dylan Drent; David van der Pol (Julian Zeinstra 80 m.); Higor da Silva (Nick Hoogeveen 85 m.)