Voetbal

Zeerobben werkt gestaag door aan selectie

Het stilvallen van het huidige seizoen heeft in velerlei opzicht impact op het actieve voetballeven, maar ook niet minder op het verenigingsleven en alles wat daarmee annex is. Zeerobben doet er alles aan om de verenging gezond te houden en bij de herstart van het nieuwe seizoen (dat er hopelijk toch echt komt!) vitaal aan de start te staan.

Dat geldt ook voor de A-selectie die straks onder de nieuwe trainer Berry Zandink weer zal beginnen aan een nieuw seizoen in de Eerste klasse. De Technische Commissie van Zeerobben is onder deze lastige omstandigheden toch volop bezig om die selectie op sterkte te houden nu bekend is dat Yander Zandbergen (Flevo Boys), Higor da Silva (SWZ Sneek), Julian Zeinstra (sc Joure) en keeper Theo Nota (Workum) vertrekken en zowel Marcel Visser als ook Reinier van der Stap hebben aangegeven te willen stoppen met voetballen.

De rest van de selectie heeft bevestigd te blijven, inclusief de inmiddels alweer teruggekeerde David van der Pol. Zeerobben verkeert bovendien in de luxe positie dat het ook weer enkele jongens uit eigen gelederen aan de selectie voor volgend seizoen kan toevoegen, zoals bijvoorbeeld Jeffrey Draaisma, Koen Attema en Cyrus Boerman.

 

Maar er komen ook enkele nieuwe spelers naar Zeerobben. Eerder werd al bekend dat Jan Dommerholt overkomt van ONS Sneek. Jan is een zeer talentvolle aanvaller die bij ONS al op jonge leeftijd zijn debuut maakte in de derde divisie en daar drie seizoenen met wisselend succes speelde. Toen Jan publiekelijk aangaf zich niet meer thuis te voelen bij ONS, werd een jacht op hem geopend door diverse amateurclubs uit de regio. Mede dankzij de goede relaties die oud-ONS-ers Patrick Amels en Tim Oosterbaan met Jan hadden en de goede naam die Zeerobben in de loop der jaren heeft opgebouwd, eindigde die jacht in een positief resultaat voor Zeerobben.

Zeer recent maakte Zeerobben ook de komst van keeper Jouke Bosje bekend. Jouke komt over van Drachtster Boys, waar hij sinds dit jaar het doel verdedigde. Daarvoor was hij onder andere twee jaar actief bij derde divisionist Harkemase Boys. Hij gaat bij Zeerobben Jacob de Vries opvolgen. Routinier Jacob had aangegeven wel een stap terug te willen doen mits Zeerobben een goede opvolger voor hem zou kunnen vinden. Nu dat gelukt is, gaat Jacob daadwerkelijk dat stapje terugdoen, maar mogelijk blijft hij actief bij Zeerobben. Daarover worden nog gesprekken met hem gevoerd.

Met Sietse Vissers, Connor Bosman en Bastiaan Riem heeft Zeerobben nog een paar talentvolle keepers achter de hand die Jouke het vuur aan de schenen kunnen leggen als het gaat om een plekje onder de lat in het eerste. Keepertrainer Anthoon Elsinga gaat er zijn handen weer vol aan krijgen, zullen we maar zeggen.

 

Tot slot heeft Zeerobben nog lijntjes openstaan naar mogelijk geïnteresseerde spelers voor zover die zouden kunnen passen binnen de groep en een daadwerkelijke versterking zouden kunnen zijn. Wordt mogelijk vervolgd dus.

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda