Voetbal

Zeerobben voor zware klus naar Drachten

In de eerste wedstrijd van deze competitie kwam een zeer sterk spelend Drachtster Boys naar Harlingen. Zeerobben deed in het begin nog wel mee en kreeg ook kansen, maar na een half uur namen de Drachtsters een 0-2 voorsprong. Daarna viel Zeerobben sterk terug en wist niet terug te komen. Een verdiende overwinning daarvoor en de thuisclub hoefde zich voor deze uitslag niet te schamen, want het krachtsverschil gaf de juiste uitslag weer. 

Daarna wonnen de Boys met soms ruime marges. De 3-0 nederlaag tegen medekoploper HZVV bracht een dip in de prestaties van de tegenstander van zaterdag. Nederlagen tegen Winsum en met name Noordscheschut geven aan dat het niet meer zo soepel liep, Be Quick Dokkum snoepte ook nog een puntje. Maar met een krappe overwinning bij Balk en Winsum na de winterstop, is Drachtster Boys weer op de weg naar boven.

Juist op dat moment moet Zeerobben op bezoek naar Drachten. Met de wetenschap dat Zeerobben twee keer terecht verlies moest slikken tegen Broekster Boys en Olde Veste, zal Arjen Postma de mannen weer op scherp moeten zetten, willen we kans hebben op resultaat. Maar naar het voorbeeld van de grote jongens uit de Eredivisie zal strijd tot het bittere einde ook wel eens winst kunnen opleveren zonder daarvoor beter te hebben moeten zijn als de tegenstander. Liever onverdiend maar wel de punten, dan onverdiend verliezen. Natuurlijk kan Zeerobben op basis van kwaliteit zich meten met hun opponent, als ze de wil hebben tot het gaatje te gaan en… een beetje meer geluk.

Zaterdag 9 februari, Drachtster Boys – Zeerobben, aanvang 14.30 uur.

 

Programma zaterdag 9 februari:

Be Quick Dokkum-PKC '83

SV Bedum-VV Winsum

Drachtster Boys-Zeerobben

VV Groningen-vV Gorecht

HZVV-VV Balk

d'Olde Veste '54-VV Noordscheschut

CVV Oranje Nassau G-Broekster Boys

|Doorsturen

BuienradarAgenda