Voetbal

Zeerobben-Drachtster Boys 0-4

Zeerobben verliest van sterk Drachtster Boys

De verwachting binnen de gelederen van de groen-witten waren hooggespannen. In de voorbereiding en in de voorronden voor de Beker hebben we de kwaliteiten van deze selectie kunnen herkennen. De opening van het nieuwe voetbalseizoen begon hoopvol met goed voetbal, maar eindigde in een desillusie tegen een degelijke, geslepen  tegenstander. De Drachtsters  wonnen verdiend van een, na de 0–1, ver terugzakkend Zeerobben. Lichtpuntjes bleven er echter nog  genoeg om het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien, dat dan wel weer.

(Foto: Frans Bode)

Al in de eerste minuten was de thuisclub kansrijk in het doelgebied van de bezoekers. Yander Zandbergen, Marcel Visser en David van der Pol wisten de bal niet binnen te schieten. Het betere spel van de groenwitten resulteerde wel in kansjes maar gescoord werd er niet. De eerste mogelijkheid voor de opponent diende zich pas na een kwartier aan. Aziz Geyik profiteerde van een misverstand tussen Jordi Torenbeek en Pieter Westra, zijn boogbal werd onderschept door Jacob de Vries. Dylan Drent testte de kwaliteiten van doelman Hamstra met een afstandsschot. Kort hierna beoordeelde scheidsrechter Noppes een sliding van Torenbeek binnen de zestien als reglementair. Dit was voor de Harlingers wel het sein om scherp te blijven verdedigen. Rob Schokker toucheerde met zijn brede lichaam een voorzet en gelukkig voor Zeerobben ging de bal net naast.  En na ruim een half uur spelen kwam de gasten toch op voorsprong. Op een boogballetje in het strafschopgebied twijfelde de verdediging om in te grijpen en profiteerde Robin Zuidema optimaal, 0 – 1. Hierna werd de wedstrijd harder en was een fikse overtreding van Marcel Visser de oorzaak van een opstootje, waarbij de referee rood op zak hield en volstand met 2 x geel. Op het provocerende gedrag van enkele spelers van de tegenstander reageerde Zeerobben hierna verstandig en bleven verdere schermutselingen achterwege. Drachtster Boys herpakte zich volwassener  en zo scoorde Rob Schokker toch. Uit een situatie, waarin Jacob de Vries twee keer  miraculeus redde had de grensrechter wel een doelpunt geconstateerd. De gastheren verloren de controle over de wedstrijd en gaven zeker na de 0 – 2 de hoop op een goed resultaat uit handen.

Achter de feiten aan

Ook de thee had geen kentering tot gevolg. Drachtster Boys kwam meteen gevaarlijk door en  de Vries wist een kopbal net over de lat te  tikken. Uit de daaropvolgende corner kwam Robin Zuidema slim voor zijn tegenstander en knikte alsnog de 0 – 3 binnen. Tot overmaat van ramp kende de leidsman terecht een penalty toe, maar Rob Schokker knalde de bal op de paal, waarna in paniek werd  uitverdedigd.  Met de moed der wanhoop probeerde de equipe van trainer Postma de bakens te verzetten. Er deden zich kleine mogelijkheden voor, zo kreeg Marcel Visser een schietkans en plaatste David van der Pol zijn boogbal op de lat. Maar in plaats van de 1 – 3, werd het 0 – 4 na een mooi uitgevoerde aanval  met als afmaker Aziz Geyik. Om de nederlaag iets dragelijker te maken bleef de aanval naar een eretreffer zoeken, maar Patrick Amels wist de keeper  op zijn pad na een goede voorzet van Higor da Silva. Ook Drachtster Boys kreeg nog kansjes, toch bleef het bij deze ruime nederlaag.

 

Verliezen in de eerste wedstrijd van de competitie in een thuiswedstrijd is nooit prettig.  Maar als je verliest van een tegenstander, die gewoon beter is dan hoef je je voor deze nederlaag niet te schamen. Zeerobben kwam over de gehele wedstrijd bekeken te kort.  Elk verlies levert voor de komende partij weer verbeterpunten op. We zullen het zien volgend week in de wedstrijd tegen Oranje Nassau Groningen.

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordi Torenbeek; Pieter Westra; Godert Attema (65 min. Higor da Silva);  Kristian Feenstra (78 min. Albert Beuker); Dylan Drent (78 min. Julian Zeinstra); Yander Zandbergen; Patrick Amels; David van der Pol; Marcel Visser.

|Doorsturen

BuienradarAgenda