Balk – Zeerobben 2 – 2

Zeerobben vergeet de 3 punten mee te nemen uit Balk

Een in de eerste helft dominant spelend Zeerobben laat na om het overwicht om te zetten in doelpunten. Daarom werden de eerste 45 minuten afgesloten met een 0 – 0 . Toch konden de supporters uit Harlingen genieten van sterk spel van de groenwitten, maar afdrukken stond nog niet in het woordenboek. In een doelpuntrijke tweede helft kwam Balk meer uit zijn schulp en was de strijd meer in evenwicht. De meeste kansen waren wel voor de bezoekers , het bleef bij 2 doelpunten gescoord, opmerkelijk te noemen, door twee verdedigers Godert Attema en Pieter Westra.

Het eerste puntje is binnen voor Zeerobben al had er deze middag meer in gezeten. (Foto: Bert Drent)

Al in de 3e minuut had Higor da Silva de bal kunnen binnen glijden uit een voorzet van Pieter Westra, ware het niet dat een verdediger net iets eerder bij de bal was. Daarna liep Da Silva zich vrij na een verre ingooi van Dylan Drent, zijn inzet verdween in het zijnet. Pieter Westra knalde vanaf 20 meter net over. Het duurde tot de 30e minuut voordat Balk aanvallend iets terug deed, een kopbal van Sven Schram ging over. Opnieuw Westra, die na een corner kansrijk was, hij miste het doel op enkele centimeters. Uit een van de weinige hoekschoppen van de thuisclub ontstond er een scrimmage waaruit Ivar Kleinsma op de lat kogelde en Bauke Lyklema in de rebound in de handen van De Vries kopte. Meteen schakelde de doelman om en stelde Dylan Drent op snelheid vrij voor keeper Altenburg, zijn inzet was te zacht. Kort hierna onderscheidde de Balk keeper zich tweemaal op inzetten van Kristian Feenstra en Higor da Silva. Hij hield tot de rust de nul voor zijn team.

De tweede helft was koud begonnen of opnieuw was Altenburg een sta-in-de-weg, ditmaal op een schot van Julian Zeinstra. Toch was dit uitstel van executie. Marcel Visser passte over de hele op Dylan Drent, die met een slim hakje Godert Attema vrij zette. Snoeihard liet hij de keeper kansloos. Verdiende voorsprong. Ook Balk begreep, dat er iets moest gebeuren en Johan Geertsma testte de vuisten van Jacob de Vries. De druk werd opgevoerd, een voorzet van rechts werd niet goed verwerkt, het schot van Harry Deinum caramboleerde via beide palen in het doel 1 – 1. En nog was de koek voor de gastheren niet op. Een voorzet van Pieter Wijnja prikte Deinum voor de tweede keer achter de verbouwereerde De Vries, 2 – 1, weliswaar tegen de verhouding in. Geen Balkster die daarvan een punt maakte. Zeerobben gaf weer gas en met kunst en vliegwerk hielden de blauwwitten stand. Patrick Amels had de pech, dat uit een corner zijn kopbal net naast het doel verdween. Toch viel snel daarna de 2 – 2, uit een voorzet van Drent reageerde Pieter Westra attent en scoorde dus weer eens. In de slotfase kreeg Higor da Silva nog de kans om de verdiende 3 punten binnen te halen, alleen voor Altenburg tikte hij net naast. De Harlingers kregen in de slotsecondes nog een vrije trap op een mooie plek. De uitstekend spelende Kristian Feenstra richtte iets te hoog. Kort hierna maakte de degelijk fluitende Groenewegen een einde aan de partij.

Zeerobben is van die hatelijke nul af, maar echt tevreden kunnen de mannen van trainer Postma niet zijn. Ook zij hadden het gevoel, dat hier meer te halen viel dan dat schamele punt. Maarte team is op de goede weg en met name het spel voor de rust stemde tot tevredenheid, jammer genoeg werd dit niet beloond. Het vertrouwen neemt toe en aan inzet en goede spelopvatting geen gebrek. Zaterdag aanstaande wacht het thuisduel tegen Noordscheschut, dat verdienstelijk 1 – 1 speelde in Groningen tegen Oranje Nassau G.

Scoreverloop

0 – 1 Godert Attema (48 min.); 1 – 1 Harry Deinum (53 min.) ; 2 – 1 Deinum (55 min.) ; 2 – 2 Pieter Westra (64 min.)