Zeerobben tankt zelfvertrouwen

In een onderhoudende wedstrijd wint Zeerobben ruim van tweede klasser Leeuwarder Zwaluwen. Geflatteerd dat wel, maar beslist verdiend. Zeker de eerste helft speelden de Harlingers  niet onverdienstelijk en dat kwam in de score ook tot uiting (3-1). Na rust waren de Leeuwarders op zoek naar de aansluitingstreffer en waren een belangrijk deel van de tweede helft de baas. Tot scoren kwamen ze echter niet, omdat Theo Nota aantal keren sterk ingreep. Hierna vloeiden de krachten van de bezoekers weg en was Zeerobben in de omschakeling doeltreffend.

In verband met de algehele afgelasting speelde Zeerobben afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen 2e klasser L. Zwaluwen. Zeerobben won met 6-1 en maakt zich op voor de wedstrijd van zaterdag aanstaande tegen d’Olde Veste. (Foto: Frans Bode)

Al vroeg in de wedstrijd maakte David van der Pol op aangeven van Dylan Drent 1-0, een echte spitsengoal. Uit een corner maakten de gasten 1-1. Maar opnieuw in de counter maakte Higor da Silva 2-1 in combinatie met David en Dylan. Binnen het half uur was David van der Pol zijn tegenstander te snel af en omspeelde de keeper en dat betekende 3-1, conform de verhouding binnen de lijnen.

In de tweede helft had trainer Arjen Postma een aantal wissel toegepast, dat kostte enige aanpassingstijd. In deze periode had Leeuwarden Zwaluwen het betere van het spel, maar Nota stond een score in de weg. Lang bleef het 3-1, pas in de 70e minuut wist Marcel Visser met een halve omhaal tegen de verhouding in de 4-1 af te drukken. In een snelle omschakeling met aan de basis Brent de Groot, was Dylan de aangever en Julian Zeinstra rondde bekwaam af, 5-1. Het slotakkoord, de 6-1, was voor de ingevallen Justin Attema, na een prima aanval over verschillende schijven.

Het is altijd goed voor het moraal om ook in een oefenstrijd met veel doelpunten te winnen. Het team kan hieruit het vertrouwen in eigen kunnen bevestigen. Dit zal nodig zijn om de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Olde Veste resultaat te boeken.

Zeerobben: Theo Nota, Armando Zwart, Pieter Westra (70 min. Ane Schaap), Jordy Torenbeek (46 min. Albert Beuker), Godert Attema, (46 min. Brent de Groot), Marcel Visser,  Julian Zeinstra, Patrick Amels, Higor da Silva (75 min. Justin Attema),David van der Pol (46 min. Yander Zandbergen), Dylan Drent.