Voetbal

Zeerobben swingt weer volop

Zeerobben ontwaakt weer uit de zomerslaap, er is weer volop beweging op het Oostersportpark. Vorige week was de primeur aan het Belofteteam, dat op donderdagavond onder leiding van trainer Camaru van Oostveen de eerste training afwerkte. Zaterdag volgde ook de A-selectie met een lange trainingssessie in de ochtend, gevolgd door een lunch en ’s middags een pittige mountainbike-sessie in de bossen bij Appelscha. ’s Avonds was er in het kader van de kennismaking en teambuilding een barbecue aan het Pikmeer in Grou en op zondag werd dit startweekend afgesloten met een kanotocht. De kop is eraf.

De Boer & de Groot plaatste een fraai bruggetje om het Oostersportpark te verbinden met het trapveldje.

Deze week is er verder getraind door beide selecties en startte ook de JO19 met de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Niels IJben uit Joure. Het bleek een verfrissende en veelbelovende kennismaking.

 

Zaterdag 18 augustus zijn al de eerste oefenwedstrijden. Het Belofteteam, Zeerobben 2 speelt om 12.30 uur thuis tegen ONS Sneek 2. Zeerobben 1 gaat de andere kant op, naar Sneek dus, maar dan tegen SWZ. U kunt beide wedstrijden gewoon zien, want het eerste elftal speelt in Sneek pas om 17.00 uur.

Aanstaande dinsdag speelt Zeerobben 1 haar eerste thuiswedstrijd en wel om 20.00 uur tegen Jubbega 1, dat onder leiding staat van oud-Zeerobbentrainer Inne Schotanus en in oud-Cambuurspeler Oebele Schokker een grote publiekstrekker in haar gelederen heeft.

Volgende week zaterdag wordt het 3e Casper de Robles toernooi gespeeld bij Zeerobben, maar daarover volgende week meer.

 

Spelersbus

In Groningen wonende en studerende voetballers van Zeerobben maken al 5 jaar dankbaar gebruik van een door de club beschikbaar gestelde spelersbus. De club wordt daartoe in staat gesteld door sponsoren die het doel (vasthouden van talentvolle spelers) van harte ondersteunen. Harlingen ligt nou eenmaal decentraal en het vertrek van in Groningen studerende spelers is altijd een risico. Dat wil Zeerobben voorkomen door de spelersbus te faciliteren. De oude bus was aan vervanging toe en dus moest er een nieuwe, met wederom nieuwe financiële ondersteuning gevonden worden. Dat is  gelukt en eerder deze week kon penningmeester Roland Zijlstra de sleutels van de prachtige Mercedes Vito bus overhandigen aan één van de spelers, Jordy Torenbeek. In de komende weken wordt de bus nog bedrukt met Zeerobben-herkenning en sponsoruitingen en dan zal nog een formele overdracht gaan plaatsvinden.

 

Trapveldje

Ondertussen zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het gebruik van het trapveldje door JO8 en JO9 teams. Medewerkers van De Boer & de Groot plaatsten alvast een bruggetje dat het trapveldje verbindt met het Oostersportpark. Het betreft een tijdelijke voorziening voor het seizoen 2018/2019 om daarmee ruimte te geven aan de groei van de club en de invoering van de nieuwe spelvormen 6 tegen 6 voor de jongste jeugd. Zeerobben blijft met de gemeente Harlingen in overleg om te komen tot een structurele oplossing voor het ruimtegebrek.

Het gebruik van het trapveldje op circa 8 à 10 zaterdagochtenden in het najaar en 8 à 10 zaterdagen in het voorjaar dient beperkt te blijven om zodoende het openbare karakter en de beschikbaarheid voor de wijkbewoners niet te hinderen. De gemeente is reeds gestart met de voorbereidingen om het veldje op te knappen. Zeerobben ziet er naar uit om gast te zijn in de woonwijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda