Voetbal

Zeerobben speelt thuis tegen Noordscheschut

De formatie van trainer Postma heeft flink vertrouwen getankt in de uitwedstrijd tegen Balk. Dat dit slechts één punt opleverde was pech, maar de groen-witten haalden over de hele wedstrijd gezien het noodzakelijke eerste klas-niveau om punten te pakken. Bewonderingswaardig was de spelopvatting van het gehele team en zo nu en dan mooie acties, waarvan je hoopt dat je deze meer zult zien in deze competitie.

Ook tegenstander Noordscheschut zal met een goed gevoel  uit Groningen zijn vertrokken na de verdienstelijke 1-1 tegen Oranje Nassau G. Met name de tweede helft in deze wedstrijd heeft de opponent van zaterdag aanstaande op inzet het de Groningers erg moeilijk gemaakt. Zij zijn door dit gelijkspel de hatelijke nul ook kwijt. In het slot van de vorige competitie wisten de Drenten het vege lijf te redden in een doelpuntrijk duel met Drachtster Boys, dat zich al voorbereidde op de nacompetitie.

In de voorgaande confrontaties heeft Zeerobben het altijd erg moeilijk gehad tegen deze stugge en fysiek sterke tegenstander. In de thuiswedstrijd ging  Noordscheschut  met de drie punten aan de haal (1-2). En in Noordscheschut kregen beide één punt (1-1). Voortbouwend op het spel in Balk zal het team van trainer Postma moeten gaan voor de drie punten om aansluiting met de middengroep te krijgen. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de opponent van zaterdag, die tot nu toe ook slechts één punt bijeen heeft gesprokkeld.

We verwachten een spannende pot voetbal op het scherp van de snede, waarin de punten duur zullen zijn. De staf kan weer beschikken over een bijna complete selectie.

Zaterdag 20 oktober, Zeerobben - Noordscheschut, aanvang 15.00 uur.

 

Programma zaterdag 20 oktober eerste klasse E

Broekster Boys - SV Bedum                

 VV Gorecht - VV Balk         

 VV Groningen - d'Olde Veste '54      

 HZVV - CVV Oranje Nassau G            

 PKC ’83 - Drachtster Boys 

 VV Winsum - Be Quick Dokkum       

 Zeerobben - VV Noordscheschut

|Doorsturen