Voetbal

Zeerobben speelt morgen tegen Sneek Wit Zwart

Voor velen onder ons is de tegenstander van aanstaande zaterdag een vreemde eend in de bijt. We kennen allemaal natuurlijk de gloriedagen van vv Sneek en WZS. Uit deze twee clubs is Sneek Wit Zwart ontstaan. Ze hebben vorig jaar in de derde klasse huisgehouden met grote overwinningen en daardoor zijn ze gepromoveerd naar de tweede klasse K.

Hierin hebben ze wisselend succes gehad. Winst tegen topper Wolvega (1-3) en een week later kansloos tegen koploper Burgum (1-4). Een aantal oefenwedstrijden is er in het verleden gespeeld tegen de Snekers. Laatst gespeelde oefenpartij werd in Sneek door Zeerobben gewonnen. Dit seizoen zal een vervolg voor SWZ moeten worden richting de top van Friesland. Voorlopig moeten ze het doen met een bescheiden negende plek met 14 punten uit 11 en ze zullen revanchgevoelens hebben na de nederlaag van afgelopen zaterdag.

Zeerobben zal graag het succes van de voorgaande duels willen continueren. In Workum was de ploeg van trainer Konings een maatje te groot en won dus verdiend met ruime cijfers (0-3). De selectie van de groen-witten heeft in Spanje flink gewerkt aan de teambuilding en de fysieke fitheid. Voor de komende wedstrijd zal toch alles weer uit de kast gehaald moeten worden, gezien het formaat van de komende opponent. Zeerobben verwacht ook uit Sneek vele bezoekers en heet de club en hun supporters van harte welkom in Harlingen.

Zaterdag 28 januari, Zeerobben - Sneek Wit Zwart, aanvang 15.00 uur.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda