Voetbal

Zeerobben O17-1, O15-1 en O13-1 geplaatst voor promotieklasse

De selectieteams van Zeerobben doen het goed in de Hoofdklasse van District Noord. Met ingang van dit seizoen wordt na de najaarsreeks een nieuwe ‘promotieklasse’ gemaakt door de beste vier of vijf teams (afhankelijk van de leeftijdsgroep) van alle Hoofdklassen aan elkaar te koppelen. In de voorjaarsreeks van 2020 zullen dan de beste teams van District Noord in vijf promotieklassen strijden voor het kampioenschap. De kampioenen promoveren naar de landelijke Divisie. 

Zeerobben O17, met trainer/coach Nick Hoogeveen en stagiair Stijn Schakenbos, wonnen met 2-1 van GAVC en eindigden als tweede achter een sterke lichting van vv Workum. Zeerobben O15, begeleid door Ane Schaap en Lourens Bergsma, wonnen met liefst 6-1 uit bij FVC en plaatsten zich als derde in de ranglijst. Zeerobben O13 met Wietse de Wit en Erwin Otten als trainers en coaches wonnen van FC Wolvega met 2-0 en eindigden samen met FVC O13-1 zelfs bovenaan. Zeerobben O19 met als trainer/coach Niels IJben verloor van Hardegarijp en miste daardoor net een plaats in de promotieklas. Een overwinning was voldoende geweest, erg jammer voor dit overigens goed presterende team.

In de nieuwe (halve)competitie staan alleen maar ‘finales’ op het programma en zullen er geen ‘zwakke broeders’ meer zijn. De Zeerobbenteams moeten in staat worden geacht een rol van betekenis te kunnen spelen. Alle spelers zullen zich individueel op dit niveau sneller door kunnen ontwikkelen maar zal  ook de teamprestatie een nog belangrijkere rol gaan spelen.

Bij de selectieteams in de onderbouw zijn geen Divisies maar de teams kunnen zich goed meten met de betere clubs in Friesland. Na de winterstop begint de voorbereiding met het Zeerobben Wintertoernooi op zaterdag 11 januari met tegenstanders als onder andere de vv Hoogezand, Alcides Meppel, vv Heerenveen en de vv Urk. Later meer over dit omvangrijke en sterk bezette toernooi. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda