Zeerobben nog in de race na remise tegen VVI

Zeerobben en VVI wisten in een enerverend gevecht het naar het Oosterpark toegestroomde publiek van begin tot eind te boeien. Het werd 1-1, geen winnaar dus, maar dat had ook heel anders kunnen lopen.

Zeerobben begon goed, kreeg ook de beste kansen, waaronder eentje voor spits Durk Ennema in een 1 op 1 met de keeper, maar kon de toon niet zetten met een openingstreffer. Toen VVI zich herstelde na de sterke openingsfase van Zeerobben, kregen ook zij kansen en wisten daaruit wel eenmaal te scoren: 0-1 bij rust.

Ook na de pauze nam Zeerobben het initiatief, op jacht naar de gelijkmaker. Nadat het houtwerk in de eerste helft al een keer geteisterd was door Durk Ennema, herhaalde dat zich in de tweede helft nogmaals toen ook Matts Bruining op de lat kopte. Invaller David van der Pol trof ook nog een keer de paal en lang leek de pech Zeerobben te blijven achtervolgen. Totdat vlak voor tijd de mee naar voren getogen Patrick Amels zeer attent reageerde op een doorkopbal van Durk Ennema en de keeper van VVI verschalkte: 1-1.

In de ruim bemeten blessuretijd kregen beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Vooraf zou Zeerobben misschien niet getekend hebben voor een remise, maar achteraf konden beiden trainers wel leven met de uitslag.

Het niet verliezen, resulteerde erin dat Zeerobben nog steeds meedoet om plaatsing voor de nacompetitie om promotie. Omdat kampioen FC Burgum ook de eerste periode won, zal die worden overgenomen door de hoogst eindigende ploeg zonder periodetitel. En aangezien er ‘slechts’ dertien ploegen in deze competitie zijn ingedeeld wordt er niet om drie, maar om twee periodes gespeeld en wordt de nummer vier op de ranglijst als derde ploeg toegevoegd aan de nacompetitie. En laat dat nou net de plek zijn waar Zeerobben op dit moment bivakkeert.

7. Balk              21-31

Er zijn nog drie wedstrijden te spelen (SC Stiens nog twee) en het kan nog alle kanten op. Zeerobben speelt komend weekend niet, de week erna (13 mei) uit tegen Hardegarijp, 20 mei uit tegen SWZ en als laatste wedstrijd thuis tegen Workum.

Ook zijn er de komende weken nog diverse onderlinge ontmoetingen tussen de ploegen die nog kans maken op de nacompetitie, dus er zit nog een spannend slot van deze competitie aan te komen.