Voetbal

Zeerobben naar bekend terrein

De duels van vorig jaar tegen FC Burgum liggen nog vers in het geheugen. Beide clubs in de strijd voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Het eindresultaat is bekend. Beide een stapje terug. Is dat erg? Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk uitkomen, maar ik heb het vermoeden dat deze stap in deze tweede klasse K niet heeft geleid tot wanhoop. 

Weer punten behalen, weliswaar met veel moeite en inzet, geeft de selectie lucht om beter te worden. Bovendien in een competitie uitkomen met alleen Friese clubs is voor de uitwedstrijden een prettige bijkomstigheid ook voor de drukker bezochte thuiswedstrijden. De penningmeester is hierover zeker niet rouwig.

De vorige keer in Burgum snoepte Zeerobben sneaky de drie punten mee, terwijl in Harlingen Zeerobben de punten aan Burgum moest laten. Aan elkaar gewaagd dus. En gezien de huidige stand op de ranglijst, tweede en derde, mag je opnieuw spreken van een bijzonder duel, zeker omdat de trainer van Zeerobben, Henk Konings, voorgaande jaren bij FC Burgum als hoofdtrainer was aangesteld. De komende tegenstander heeft twee keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Zeerobben heeft de twee winstpartijen bij de helsdeuren weg moeten halen, maar dat tekent ook wel de teamspirit die binnen de brede selectie aanwezig is. De uitdaging voor komende zaterdag zorgt voor een belangrijk ingrediënt tussen de beide teams en zal hopelijk tot een aantrekkelijke wedstrijd leiden.

Zaterdag 5 november, FC Burgum – Zeerobben, aanvang: 15.00 uur.

 

Programma 5 november 2022

VV Balk-SC Joure

FC Burgum-Zeerobben

GAVC-VV Hardegarijp

VV Sneek Wit Zwart-L.A.C. "Frisia 1883"

SC Stiens-VVI

FC Wolvega-VV Workum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda