Voetbal

Zeerobben naar Be Quick in Dokkum

Er staat natuurlijk heel wat op het spel zaterdag aanstaande in Dokkum. Kan Zeerobben eindelijk een resultaat neerzetten, dat overeenkomt met het aanwezige spelerspotentieel.

 

Zeerobben heeft een bredere bank dan afgelopen jaar, teruggekeerde spelers zouden een positieve ‘boost’ geven. Tot nu toe heeft dat niet ‘voor tûten deen’ om maar eens een stadsfriese quote te gebruiken. De realiteit leert ons, dat Zeerobben als laatste op de ranglijst naar het hoge Noorden reist. Dat doen ze graag, immers de strijd der Friese steden met een maritieme lading (Visserijdagen gevolgd door de Admiraliteitsdagen ) heeft vaak geleid tot spectaculaire duels. We hopen, dat iets dergelijks de komende partij ook zo zal zijn.

Voor Be Quick is de start van deze competitie bewonderingswaardig en voorspoedig verlopen. Op de vierde plaats, met één verliespartij tegen het sterke PKC en een verdienstelijk gelijkspel in Winsum en drie keer winst, kan Zeerobben slechts met jaloerse blikken opzien naar de komende tegenstander. Beide verenigingen waren vorig seizoen nog verwikkeld in de strijd om lijfsbehoud. Om dat voor dit seizoen te voorkomen heeft BQD al vroeg een flinke basis gelegd.

Zeerobben zal met gemengde gevoelens aantreden op het Tolhuis in Dokkum. Op basis van vorig jaar heeft Zeerobben tegen de Dokkumers (2 keer 2-1 winst) een kans. Maar resultaten uit het verleden… Voorlopig spelen de Harlingers een ondergeschikte rol, gezien de plaats op de ranglijst. 

 

Programma zaterdag 27 oktober

 

 VV Balk

-

 VV Winsum

 

 Be Quick Dokkum

-

 Zeerobben

 

 SV Bedum

-

 HZVV

 

 Drachtster Boys

-

 VV Gorecht

 

 VV Noordscheschut

-

 Broekster Boys

 

 d'Olde Veste '54

-

 PKC '83

 

 CVV Oranje Nassau G

-

 VV Groningen

 

|Doorsturen