Voetbal

Zeerobben naar Balk: druk neemt toe

Na de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Bedum stonden de rimpels op de voorhoofden van menig Zeerobben-aanhanger. Hoe kan dat nou; zo’n thuisduel moet je eigenlijk winnend afsluiten. Op cruciale ogenblikken zit het dan tegen, terwijl de opponent op belangrijke momenten scoort en daardoor Zeerobben vleugellam maakt, lijkt het wel. Zaterdag aanstaande wacht de pittige uitwedstrijd tegen Balk.

In seizoen 2017/2018 verloren de groen-witten terecht met 1–0 door een omstreden penalty. In de thuiswedstrijd waren de Harlingers met 2-1 sterker. Toch weet Balk ondanks de spannende slotfase van vorig jaar zich te handhaven en ze spelen al voor het zevende seizoen in de eerste klasse E, dan mag je wel spreken van een degelijke eersteklasser. In de uitwedstrijd tegen PKC pakten de Balksters afgelopen zaterdag de drie punten in een tumultueuze 0–1 , waarin PKC met negen man (2x rood) het Balk nog best moeilijk heeft gemaakt. Voor Balk wel hele belangrijke puntjes, ook zij stonden tot dan toen op 0 punten.

De competitie is nog lang en Zeerobben heeft gewoonweg een sterk team, dat gezien het potentieel aan goede spelers en een super staf toch op een gegeven moment zijn punten zal pakken. Misschien zit het mee in de uitwedstrijd tegen Balk, al hebben zij uit de winst wel het nodige vertrouwen opgedaan om met goede moed het vervolg van de competitie aan te gaan. De trouwe aanhang van Zeerobben zal zeker niet ontbreken en juist die morele ondersteuning kunnen de mannen van trainer Postma gebruiken. Zaterdag 13 oktober, Balk-Zeerobben, 14.45 uur.

Programma 1e klasse E 13 oktober

 VV Balk

-

 Zeerobben

 Be Quick Dokkum

-

 Broekster Boys

 SV Bedum

-

 VV Groningen

 Drachtster Boys

-

 d'Olde Veste '54

 VV Gorecht

-

 VV Winsum

 HZVV

-

 PKC '83

 CVV Oranje Nassau G

-

 VV Noordscheschut

|Doorsturen